Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Risotto met stoofvlees

Risotto met stoofvlees

Mals vlees met romige risotto, dat is toch hemels? Wij combineren met het fris groene van haricots verts en het zoete van pastinaak.

NiveauGevorderd

Voorziet in8 Porties
Voorbereiding55 minutenKooktijd3 urenTotale Tijd3 uren 55 minuten

Ingrediënten stoofvlees
 1,30 kg sukade lappen
 4 witte uien
 2 knoflookteentjes
 250 gr champignons
 1 winterpeen
 3 flesjes bokbier
 210 gr tomatenpuree
 3 blaadjes laurier
 4 kruidnagels
 1 gedroogde rode peper
 3 plakken ontbijtkoek
Ingrediënten risotto
 350 gr haricots verts
 Zout
 5 sjalotten
 3 knoflookteentjes
 200 gr ongezouten roomboter
 3 runderbouillon blokjes
 2,40 l water
 800 gr risotto arborio
 800 gr pastinaak
 1 flesje bokbier
 200 gr Parmezaanse kaas
 2 takjes bladpeterselie, fijngehakt

Bereidingswijze stoofvlees
1

Verwarm de oven voor op 140 graden.

2

Snijd de sucade in grove blokken en breng op smaak met zout. Snijd de uien in halve ringen en hak de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Schil de winterpeen en snij in kleine blokjes.

3

Zet een stoofpan met een beetje olie op hoog vuur. Als de olie enigszins begint te walmen voeg je het vlees toe. Bak het vlees niet in 1 keer maar in meerdere porties zodat het al het vlees mooi bruin wordt. Haal het vlees uit de pan en zet apart.

4

Bak vervolgens de uien, knoflook en de champignons in het braadvet van het vlees en voeg wat zout toe. Bak totdat ze licht bruin gekleurd zijn. Voeg het vlees en de vrijgekomen vleessappen toe aan de groente en roer om. Voeg het bier en de rest van de ingrediënten toe.

5

Zet de pan in de voorwarmde oven gedurende 3 uur. Roer tijdens het stoven af en toe om. Voeg eventueel extra vocht toe als het geheel te droog wordt. Als het vlees klaar is breng je het op smaak met peper en zout.

Bereidingswijze risotto
6

Verwarm de oven voor op 220 graden.

7

Blancheer de haricots verts ongeveer 3 min in kokend water met wat zout. Koel haricots verts af in koud water met ijsblokjes, zo behoud het de mooie groene kleur.

8

Snipper de sjalotten fijn en snijd of pers de knoflook. Snijd de boter in gelijke blokjes en zet apart. Los 3 bouillonblokjes op in 2,4 liter kokend water en houdt warm.

9

Schil de pastinaak en snijd in de lengte in gelijke delen. Meng de pastinaak met olijfolie en wat zout. Leg de gesneden pastinaak op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de pastinaak 12 min.

10

Zet ondertussen een pan met een dikke bodem op hoog vuur. Voeg 100 gr in blokjes boter toe en laat smelten. Zodra de boter bruist voeg je de knoflook en sjalotten toe. Bak deze tot ze glazig zijn. Voeg de rijst toe en bak al roerende 1 min mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bokbier toe en laat de risotto het bier opnemen en roer af en toe door. Herhaal dit meerdere malen met het overige bokbier en de bouillon. De risotto is goed als de korrel beetgaar oftewel al dente is.

11

Als de risotto beetgaar is voeg je de overige boter toe en naar eigen smaak geraspte Parmezaanse kaas.

12

Schep de risotto in diepe borden. Maak een kuiltje in het midden en vul deze met het stoofvlees. Leg de boontjes op de risotto en leg 2 stukken pastinaak gekruist op het stoofvlees en maak af met gehakte peterselie.

Ingrediënten

Ingrediënten stoofvlees
 1,30 kg sukade lappen
 4 witte uien
 2 knoflookteentjes
 250 gr champignons
 1 winterpeen
 3 flesjes bokbier
 210 gr tomatenpuree
 3 blaadjes laurier
 4 kruidnagels
 1 gedroogde rode peper
 3 plakken ontbijtkoek
Ingrediënten risotto
 350 gr haricots verts
 Zout
 5 sjalotten
 3 knoflookteentjes
 200 gr ongezouten roomboter
 3 runderbouillon blokjes
 2,40 l water
 800 gr risotto arborio
 800 gr pastinaak
 1 flesje bokbier
 200 gr Parmezaanse kaas
 2 takjes bladpeterselie, fijngehakt

Instructies

Bereidingswijze stoofvlees
1

Verwarm de oven voor op 140 graden.

2

Snijd de sucade in grove blokken en breng op smaak met zout. Snijd de uien in halve ringen en hak de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Schil de winterpeen en snij in kleine blokjes.

3

Zet een stoofpan met een beetje olie op hoog vuur. Als de olie enigszins begint te walmen voeg je het vlees toe. Bak het vlees niet in 1 keer maar in meerdere porties zodat het al het vlees mooi bruin wordt. Haal het vlees uit de pan en zet apart.

4

Bak vervolgens de uien, knoflook en de champignons in het braadvet van het vlees en voeg wat zout toe. Bak totdat ze licht bruin gekleurd zijn. Voeg het vlees en de vrijgekomen vleessappen toe aan de groente en roer om. Voeg het bier en de rest van de ingrediënten toe.

5

Zet de pan in de voorwarmde oven gedurende 3 uur. Roer tijdens het stoven af en toe om. Voeg eventueel extra vocht toe als het geheel te droog wordt. Als het vlees klaar is breng je het op smaak met peper en zout.

Bereidingswijze risotto
6

Verwarm de oven voor op 220 graden.

7

Blancheer de haricots verts ongeveer 3 min in kokend water met wat zout. Koel haricots verts af in koud water met ijsblokjes, zo behoud het de mooie groene kleur.

8

Snipper de sjalotten fijn en snijd of pers de knoflook. Snijd de boter in gelijke blokjes en zet apart. Los 3 bouillonblokjes op in 2,4 liter kokend water en houdt warm.

9

Schil de pastinaak en snijd in de lengte in gelijke delen. Meng de pastinaak met olijfolie en wat zout. Leg de gesneden pastinaak op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de pastinaak 12 min.

10

Zet ondertussen een pan met een dikke bodem op hoog vuur. Voeg 100 gr in blokjes boter toe en laat smelten. Zodra de boter bruist voeg je de knoflook en sjalotten toe. Bak deze tot ze glazig zijn. Voeg de rijst toe en bak al roerende 1 min mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bokbier toe en laat de risotto het bier opnemen en roer af en toe door. Herhaal dit meerdere malen met het overige bokbier en de bouillon. De risotto is goed als de korrel beetgaar oftewel al dente is.

11

Als de risotto beetgaar is voeg je de overige boter toe en naar eigen smaak geraspte Parmezaanse kaas.

12

Schep de risotto in diepe borden. Maak een kuiltje in het midden en vul deze met het stoofvlees. Leg de boontjes op de risotto en leg 2 stukken pastinaak gekruist op het stoofvlees en maak af met gehakte peterselie.

Risotto met stoofvlees

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.