Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Rode bieten hummus

Rode bieten hummus

Hummus, maar dan met een originele twist. Deze variant maak je in een handomdraai en krijgt een prachtige kleur dankzij de rode bieten. De verantwoorde spread boordevol gezonde vetten en eiwitten is ideaal als broodbeleg of dip tijdens een borrel. Dit recept is goed voor ca. 300 gr hummus.

NiveauGemiddeld

Voorziet in1 Portie
Voorbereiding10 minuten

Ingrediënten rode bieten hummus
 400 gr kikkererwten
 4 el tahin
 6 el citroensap
 150 gr gekookte bieten + 1/2 extra ter garnering
 1 teentje knoflook
 ½ tl zout
 1 tl gemalen peper
 5 el water
 1 el olijfolie
 1 el amandelmeel
 2 el geschaafde amandelen, ter garnering
Extra keukenbenodigdheden
 Blender

Bereidingswijze rode bieten hummus
1

Spoel de kikkererwten in een vergiet af met water en laat goed uitlekken.

2

Maal de kikkererwten samen met alle ingrediënten, behalve het amandelschaafsel en een halve rode biet, fijn in een blender tot een gladde hummus.

3

Rooster het amandelschaafsel in een droge pan goudbruin en strooi dit over de hummus. Snijd de halve rode biet in kleine partjes en top de rode bieten hummus hier mee af.

4

Serveer de rode bieten hummus met grissini stokjes of platbrood.

Ingrediënten

Ingrediënten rode bieten hummus
 400 gr kikkererwten
 4 el tahin
 6 el citroensap
 150 gr gekookte bieten + 1/2 extra ter garnering
 1 teentje knoflook
 ½ tl zout
 1 tl gemalen peper
 5 el water
 1 el olijfolie
 1 el amandelmeel
 2 el geschaafde amandelen, ter garnering
Extra keukenbenodigdheden
 Blender

Instructies

Bereidingswijze rode bieten hummus
1

Spoel de kikkererwten in een vergiet af met water en laat goed uitlekken.

2

Maal de kikkererwten samen met alle ingrediënten, behalve het amandelschaafsel en een halve rode biet, fijn in een blender tot een gladde hummus.

3

Rooster het amandelschaafsel in een droge pan goudbruin en strooi dit over de hummus. Snijd de halve rode biet in kleine partjes en top de rode bieten hummus hier mee af.

4

Serveer de rode bieten hummus met grissini stokjes of platbrood.

Rode bieten hummus

Bekijk ook onze gele curry hummus en groene esfenaj!

Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Weingut Thomas Hensel “aufwind” Spatburgunder: Deze Pinot Noir met kruidige ondertonen gaat goed samen met de aardse tonen van rode biet. Deze lichte rode wijn kan bij diverse hapjes gedronken worden als borrelwijn.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.