Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Rode bietenstamppot met appel en brie

Rode bietenstamppot met appel en brie

Een simpel gerecht waar niet veel ingrediënten voor nodig zijn, dat komt af en toe wel goed uit. Ga eens voor deze kleurrijke stamppot van rode bieten met brie en walnoten. De romige stamppot heeft een heerlijk zoete smaak en is even wat anders dan de standaard stamppot!

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding30 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 500 gr kruimige aardappels
 2 appels
 100 ml melk
 Peper en zout
 3 voorgekookte rode bieten
 200 gr brie
 Handje walnoten

Bereidingswijze
1

Schil de aardappels, kook in ca. 20 min. gaar en giet af.

2

Schil de appels en snijd in blokjes. Voeg de appelblokjes en melk toe aan de aardappels en pureer tot een romige puree. Breng op smaak met zout en peper.

3

Snijd de rode bieten in kleine blokjes en voeg toe aan de aardappelpuree. Stamp de rode bieten erdoorheen en verdeel de stamppot over twee borden.

4

Snijd de brie in plakjes en verkruimel de walnoten. Maak de stamppot af met de plakjes brie en walnoten.

Ingrediënten

Ingrediënten
 500 gr kruimige aardappels
 2 appels
 100 ml melk
 Peper en zout
 3 voorgekookte rode bieten
 200 gr brie
 Handje walnoten

Instructies

Bereidingswijze
1

Schil de aardappels, kook in ca. 20 min. gaar en giet af.

2

Schil de appels en snijd in blokjes. Voeg de appelblokjes en melk toe aan de aardappels en pureer tot een romige puree. Breng op smaak met zout en peper.

3

Snijd de rode bieten in kleine blokjes en voeg toe aan de aardappelpuree. Stamp de rode bieten erdoorheen en verdeel de stamppot over twee borden.

4

Snijd de brie in plakjes en verkruimel de walnoten. Maak de stamppot af met de plakjes brie en walnoten.

Rode bietenstamppot met appel en brie

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.