Rode koolsalade met knapperige inktvisringen

rode kool

Rode kool en inktvis klinkt misschien als een aparte combinatie, maar is absoluut het proberen waard! Wij combineren beide ingrediënten in een heerlijke salade met zelfgemaakte tartaarsaus. En heb je tijd over, dan paneer je de inktvisringen gewoon zelf!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 1 oranje paprika
 400 gr gepaneerde inktvisringen (diepvries)
 ½ verse rode kool
 10 stengels verse bieslook
 2 augurkjes
 ½ appel
 1 el kappertjes
 2 el mayonaise
 1 tl mosterd
 Peper en zout
 100 gr groene olijven
 6 takjes peterselie
 ½ limoen, in partjes
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Aluminiumfolie

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 185˚C. Verpak de paprika in aluminiumfolie en laat deze 20 minuten roosteren in de oven. Bereid de diepgevroren inktvisringen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd de rode kool in dunne plakjes. Maak de kool een beetje los met je vingers en zet opzij. Snijd de bieslook, augurkjes en appel fijn en meng met de kappertjes, mayonaise en mosterd tot een saus. Breng op smaak met peper en zout.

3

Haal de paprika uit de oven en verwijder de zaadlijst en het steeltje. Snijd de paprika in blokjes en meng samen met de olijven door de rode kool.

4

Snijd de peterselie fijn en strooi deze over de rode koolsalade. Serveer de salade met de zelfgemaakte tartaarsaus, de knapperige inktvisringen en een partje limoen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 oranje paprika
 400 gr gepaneerde inktvisringen (diepvries)
 ½ verse rode kool
 10 stengels verse bieslook
 2 augurkjes
 ½ appel
 1 el kappertjes
 2 el mayonaise
 1 tl mosterd
 Peper en zout
 100 gr groene olijven
 6 takjes peterselie
 ½ limoen, in partjes
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Aluminiumfolie

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 185˚C. Verpak de paprika in aluminiumfolie en laat deze 20 minuten roosteren in de oven. Bereid de diepgevroren inktvisringen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd de rode kool in dunne plakjes. Maak de kool een beetje los met je vingers en zet opzij. Snijd de bieslook, augurkjes en appel fijn en meng met de kappertjes, mayonaise en mosterd tot een saus. Breng op smaak met peper en zout.

3

Haal de paprika uit de oven en verwijder de zaadlijst en het steeltje. Snijd de paprika in blokjes en meng samen met de olijven door de rode kool.

4

Snijd de peterselie fijn en strooi deze over de rode koolsalade. Serveer de salade met de zelfgemaakte tartaarsaus, de knapperige inktvisringen en een partje limoen.

Rode koolsalade met knapperige inktvisringen

Tip: het is nog lekkerder om je eigen gepaneerde inktvisringen te maken. Verwarm hiervoor een frituurpan op 175˚C. Dep 400 gram inktvisringen goed droog. Klop 2 eieren los en kruid met peper en zout. Dip de inktvisringen 1x in het ei en wentel vervolgens om in bloem. Haal elke ring een tweede keer door het ei en daarna door de bloem. Frituur de inktvisringen goudbruin in de frituurpan en laat uitlekken op keukenpapier.

Na onze rode koolsalade met knapperige inktvisringen ook benieuwd naar de rest van onze saladerecepten? Bekijk ze snel hier. Een recept dat je zeker moet checken is de salade met gegrilde coquilles, nectarine en sinaasappel. De gegrilde coquilles komen goed tot hun recht in combinatie met een heerlijke frisse salade.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.