Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Rode viscurry met kokos

Wist je dat een Thaise curry wordt gemaakt van verse kruiden of pasta’s en een Indiase curry van gedroogde specerijen? Deze Thaise rode viscurry met kokos, kabeljauw en aubergine is een lekker pittig gerecht door de rode currypasta. De combinatie met de romige kokosmelk en het frisse limoensap zorgt voor de perfecte smaakbalans.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 1 aubergine
 1 sjalot
 3 el zonnebloemolie
 30 gr Thaise rode currypasta
 400 gr tomatenblokjes in blik
 300 ml kokosmelk
 50 gr spinazie
 2 tl vissaus
 1 limoen
 1 tl chilivlokken
 Peper en zout
 140 gr zilvervliesrijst
 250 gr kabeljauwfilet
 3 takjes koriander
 2 takjes basilicum

Bereidingswijze
1

Snijd de aubergine in partjes. Hak de sjalot fijn. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een diepe koekenpan en bak de aubergine in ca. 4-5 min. rondom bruin. Haal de aubergine uit de pan en leg op een bord.

2

Verhit de overgebleven olie in de koekenpan en bak de sjalot op laag vuur in 2 min. goudbruin. Voeg de rode currypasta toe en bak ca. 1-2 min. mee tot de pasta heerlijk begint te ruiken.

3

Voeg de aubergine toe samen met de tomatenblokjes en kokosmelk. Meng het geheel, breng aan de kook en laat 10 min. inkoken. Roerbak de spinazie door de curry tot deze begint te slinken. Voeg vervolgens de vissaus, sap van de limoen en de chilivlokken door de curry. Breng op smaak met peper en zout.

4

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

5

Snijd de kabeljauw in stukken van 2 tot 3 cm en voeg toe aan de curry. Kook in ca. 4-5 min. gaar tot de vis uit elkaar valt.

6

Hak ondertussen de koriander en basilicumblaadjes grof en garneer de curry royaal met de verse kruiden. Serveer met de rijst.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 aubergine
 1 sjalot
 3 el zonnebloemolie
 30 gr Thaise rode currypasta
 400 gr tomatenblokjes in blik
 300 ml kokosmelk
 50 gr spinazie
 2 tl vissaus
 1 limoen
 1 tl chilivlokken
 Peper en zout
 140 gr zilvervliesrijst
 250 gr kabeljauwfilet
 3 takjes koriander
 2 takjes basilicum

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de aubergine in partjes. Hak de sjalot fijn. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een diepe koekenpan en bak de aubergine in ca. 4-5 min. rondom bruin. Haal de aubergine uit de pan en leg op een bord.

2

Verhit de overgebleven olie in de koekenpan en bak de sjalot op laag vuur in 2 min. goudbruin. Voeg de rode currypasta toe en bak ca. 1-2 min. mee tot de pasta heerlijk begint te ruiken.

3

Voeg de aubergine toe samen met de tomatenblokjes en kokosmelk. Meng het geheel, breng aan de kook en laat 10 min. inkoken. Roerbak de spinazie door de curry tot deze begint te slinken. Voeg vervolgens de vissaus, sap van de limoen en de chilivlokken door de curry. Breng op smaak met peper en zout.

4

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

5

Snijd de kabeljauw in stukken van 2 tot 3 cm en voeg toe aan de curry. Kook in ca. 4-5 min. gaar tot de vis uit elkaar valt.

6

Hak ondertussen de koriander en basilicumblaadjes grof en garneer de curry royaal met de verse kruiden. Serveer met de rijst.

Rode viscurry met kokos

Serveertip: je kunt de rijst ook vervangen voor noedels.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.