Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Romig vispannetje met bladerdeeg

Visstoof

Varieer eens met vis. Zet bijvoorbeeld een heerlijke visstoof op tafel met een ‘dakje’ van bladerdeeg. De visstoof, op basis van koolvis, breng je op smaak met sojasaus en citroenrasp. Lekker!

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 1 ui
 150 gr wortel
 1 el boter
 125 gr bloem
 4 takjes peterselie
 115 gr roomkaas
 700 ml visbouillon
 500 gr koolvis
 1 tl gedroogde dille
 150 gr doperwtjes, uit pot
 1 el sojasaus
 1 el citroenrasp
 Peper en zout
 4 velletjes bladerdeeg
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Pan
 4 Ovenschaaltjes

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 220˚C. Snipper de ui fijn en snijd de wortel in dunne plakjes. Verhit 1 el boter en fruit de ui 2 minuten aan totdat deze zacht is. Voeg de wortel toe en roerbak deze 2 minuten mee. Voeg de bloem toe aan de wortel en ui en laat 3 minuten goed meebakken. De bloem mag hierbij niet verkleuren.

2

Snijd de peterselie fijn. Meng de roomkaas door de warme visbouillon en voeg deze toe aan de uien en wortels. Laat de saus 5 minuten koken totdat deze iets dikker is. De saus dikt straks in de oven nog verder in. Voeg nu de vis, dille, peterselie, doperwtjes, sojasaus en citroenrasp toe. Proef de saus en breng op smaak met peper en zout.

3

Vul 4 ovenschaaltjes met de visstoof. Bedek ieder schaaltje met een plakje bladerdeeg. Prik een paar gaatjes in het bladerdeeg en zet voor 10 minuten in de oven totdat het bladerdeeg knapperig en goudbruin is.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 ui
 150 gr wortel
 1 el boter
 125 gr bloem
 4 takjes peterselie
 115 gr roomkaas
 700 ml visbouillon
 500 gr koolvis
 1 tl gedroogde dille
 150 gr doperwtjes, uit pot
 1 el sojasaus
 1 el citroenrasp
 Peper en zout
 4 velletjes bladerdeeg
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Pan
 4 Ovenschaaltjes

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 220˚C. Snipper de ui fijn en snijd de wortel in dunne plakjes. Verhit 1 el boter en fruit de ui 2 minuten aan totdat deze zacht is. Voeg de wortel toe en roerbak deze 2 minuten mee. Voeg de bloem toe aan de wortel en ui en laat 3 minuten goed meebakken. De bloem mag hierbij niet verkleuren.

2

Snijd de peterselie fijn. Meng de roomkaas door de warme visbouillon en voeg deze toe aan de uien en wortels. Laat de saus 5 minuten koken totdat deze iets dikker is. De saus dikt straks in de oven nog verder in. Voeg nu de vis, dille, peterselie, doperwtjes, sojasaus en citroenrasp toe. Proef de saus en breng op smaak met peper en zout.

3

Vul 4 ovenschaaltjes met de visstoof. Bedek ieder schaaltje met een plakje bladerdeeg. Prik een paar gaatjes in het bladerdeeg en zet voor 10 minuten in de oven totdat het bladerdeeg knapperig en goudbruin is.

Romig vispannetje met bladerdeeg

Ben je benieuwd naar al onze heerlijke visrecepten? Check ze hier! Ga bijvoorbeeld eens voor een rijkgevulde vissoep, onze Provençaalse bouillabaisse met kabeljauw is een echte aanrader!

Vispannetje met bladerdeeg

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.