Romige champignonsoep met kastanjechampignons

champignonsoep

Wanneer het buiten kouder wordt, zetten wij graag een warme soep op tafel. Neem bijvoorbeeld onze romige champignonsoep met kastanjechampignons. De champignons worden op twee manieren in de soep verwerkt, zo krijgt deze een extra lekkere smaak.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd15 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 20 gr platte peterselie
 100 gr bleekselderij
 4 el olijfolie
 2 sjalotten, fijngesnipperd
 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 400 gr grote kastanjechampignons, in plakjes
 75 ml witte wijn
 1 l water
 2 paddenstoelen bouillonblokjes
 100 ml kookroom
 175 gr kleine kastanjechampignons, in kwarten
 1 el balsamicoazijn
 Peper en zout
Keukenbenodigdheden
 Grote pan
 Staafmixer
 Koekenpan

Bereidingswijze
1

Haal de blaadjes van de peterselie en houd ze apart, snijd de steeltjes van de peterselie fijn en snijd de bleekselderij fijn.

2

Verhit 2 el olie in een grote pan en fruit hierin de sjalot, knoflook, selderij en peterseliesteeltjes 2 minuten. Voeg de plakjes kastanjechampignon toe en bak 5 minuten mee. Blus af met de witte wijn en laat 2 minuten zachtjes koken.

3

Voeg het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes sudderen. Voeg de kookroom toe en blender glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

4

Hak de blaadjes peterselie grof. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kleine kastanjechampignons in 8 minuten goudbruin. Roer hierbij niet teveel in de pan, maar schep af en toe om zodat de champignons niet teveel vocht loslaten en smoren in hun eigen vocht in plaats van bakken.

5

Voeg 2 minuten voor het einde de helft van de peterselieblaadjes toe en bak mee. Blus ze af met de balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de soep met de gebakken champignons en de rest van de peterselie.

Ingrediënten

Ingrediënten
 20 gr platte peterselie
 100 gr bleekselderij
 4 el olijfolie
 2 sjalotten, fijngesnipperd
 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 400 gr grote kastanjechampignons, in plakjes
 75 ml witte wijn
 1 l water
 2 paddenstoelen bouillonblokjes
 100 ml kookroom
 175 gr kleine kastanjechampignons, in kwarten
 1 el balsamicoazijn
 Peper en zout
Keukenbenodigdheden
 Grote pan
 Staafmixer
 Koekenpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Haal de blaadjes van de peterselie en houd ze apart, snijd de steeltjes van de peterselie fijn en snijd de bleekselderij fijn.

2

Verhit 2 el olie in een grote pan en fruit hierin de sjalot, knoflook, selderij en peterseliesteeltjes 2 minuten. Voeg de plakjes kastanjechampignon toe en bak 5 minuten mee. Blus af met de witte wijn en laat 2 minuten zachtjes koken.

3

Voeg het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes sudderen. Voeg de kookroom toe en blender glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

4

Hak de blaadjes peterselie grof. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kleine kastanjechampignons in 8 minuten goudbruin. Roer hierbij niet teveel in de pan, maar schep af en toe om zodat de champignons niet teveel vocht loslaten en smoren in hun eigen vocht in plaats van bakken.

5

Voeg 2 minuten voor het einde de helft van de peterselieblaadjes toe en bak mee. Blus ze af met de balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de soep met de gebakken champignons en de rest van de peterselie.

Romige champignonsoep met kastanjechampignons

Is onze romige champignonsoep met kastanjechampignons niet helemaal jouw smaak? Check hier dan snel onze andere soeprecepten en geniet bijvoorbeeld van een heerlijke boerenkool-broccolisoep met gekarameliseerde ui of onze italiaanse snert met roggebrood & spek.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.