Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Romige gnocchi met tonijn en courgette

Romige gnocchi

Gnocchi (spreek uit als njokkie) is een pasta. In tegenstelling tot andere pasta’s is de basis van gnocchi aardappel. De pasta combineert goed met allerlei sauzen en wij combineren de pasta met een romige saus van tonijn, ricotta en courgette.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 400 gr gnocchi
 2 el olijfolie
 1 rode ui
 1 knoflookteen
 6 zongedroogde tomaten
 1 courgette
 100 gr ricotta
 250 gr tonijn uit blik (op olie)
 Peper en zout
 70 gr geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze
1

Kook de gnocchi in een pan met ruim kokend water in 3 min gaar. Spoel de gnocchi af onder koud water totdat het water helemaal helder is. Dep de gnocchi droog en bak in een pan met 1 el olie op laag vuur in 20 min knapperig.

2

Snipper de rode ui en snijd de knoflook en zongedroogde tomaten fijn. Snijd de courgette in blokjes. Verhit de overige olijfolie in een pan en bak de courgette samen met de knoflook in 5 min goudbruin. Voeg de ricotta, uitgelekte tonijn, zongedroogde tomaatjes en rode ui toe. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verdeel de knapperige gnocchi over twee borden en schep de ricotta courgettesaus erdoorheen. Top het gerecht af met Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

Ingrediënten
 400 gr gnocchi
 2 el olijfolie
 1 rode ui
 1 knoflookteen
 6 zongedroogde tomaten
 1 courgette
 100 gr ricotta
 250 gr tonijn uit blik (op olie)
 Peper en zout
 70 gr geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

Bereidingswijze
1

Kook de gnocchi in een pan met ruim kokend water in 3 min gaar. Spoel de gnocchi af onder koud water totdat het water helemaal helder is. Dep de gnocchi droog en bak in een pan met 1 el olie op laag vuur in 20 min knapperig.

2

Snipper de rode ui en snijd de knoflook en zongedroogde tomaten fijn. Snijd de courgette in blokjes. Verhit de overige olijfolie in een pan en bak de courgette samen met de knoflook in 5 min goudbruin. Voeg de ricotta, uitgelekte tonijn, zongedroogde tomaatjes en rode ui toe. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verdeel de knapperige gnocchi over twee borden en schep de ricotta courgettesaus erdoorheen. Top het gerecht af met Parmezaanse kaas.

Romige gnocchi met tonijn en gegrilde courgette

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.