Romige Kip Pesto Calzone
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Romige kip-pesto calzone pizza

Calzone is een gevuld pizzadeeg in de vorm van een maan. Het leuke aan calzone is dat het een soort van cadeautje voor jezelf is. Wij hebben deze calzone pizza gevuld met kip, pesto, champignons en mozzarella, maar je kunt allerlei toppings naar keuze toevoegen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept romige kip-pesto calzone pizza

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit in een koekenpan olie en schroei de kipblokjes rondom dicht op hoog vuur in ongeveer 3 à 4 min. De kip hoeft niet gaar te zijn vanbinnen.
2
Snijd de champignons in plakjes, de mozzarella in blokjes en de rode ui en knoflook fijn. Meng in een grote kom de kipfilet, pesto, mozzarella (blokjes en geraspt), crème fraîche, rode ui, knoflook en champignons door elkaar.
3
Rol de twee pizzabodems uit. Verdeel de helft van het kip-pesto mengsel over de helft van 1 pizzabodem en houdt 4 cm van de randen vrij. Vouw de lege helft over de vulling dicht en zorg dat de randen goed aan elkaar vastplakken. Herhaal dit bij de andere pizza. Je hebt nu 2 halve manen.
4
Leg de calzone pizza’s op een bakplaat in het midden van de oven en bak goudbruin in 25 à 30 min. Serveer de pizza calzone warm.

Wat is een calzone?

Een calzone is een opgevouwen pizza die afkomstig is uit Italië. Het is gemaakt van pizzadeeg en gevuld met kaas, tomatensaus en andere ingrediënten zoals vlees, groenten en kruiden. De calzone wordt vervolgens in de oven gebakken totdat het deeg goudbruin en knapperig is en de kaas is gesmolten. Het is als het ware een soort pizza-turnover. De calzone kan worden geserveerd als hoofdgerecht of als snack.

Hoe lang moet een calzone in de oven?

Over het algemeen duurt het bakken van een calzone in een voorverwarmde oven ongeveer 25-30 minuten. Het is belangrijk om de calzone regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat het deeg goudbruin en knapperig is en de kaas is gesmolten.

Hoe lang kun je de kip calzone bewaren?

We raden aan om de kip calzone meteen na bereiding op te eten. Blijft er calzone over? Dan kun je het goed afgedekt bewaren in de koelkast en de volgende dag opeten.

Meer recepten voor het avondeten

Heb je moeite om de vraag ‘Wat eten we vandaag?‘ te beantwoorden? We helpen je graag met onze lekkere recepten! Van smakelijke risotto recepten en makkelijke slowcooker recepten tot lekkere recepten met pasta en vegetarische recepten. Er zijn diverse gerechten om te proberen! Ga jij binnenkort aan de slag met een flammkuchen recept, een pasta pesto of een pannenkoek recept?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via