Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Romige kip uit de oven

romige kip uit de oven

Ovengerechten, wie wordt daar niet blij van? Lekker makkelijk: even voorbereiden en de oven doet de rest van het werk. Dat is ook het geval bij deze heerlijke kip in romige saus. In slechts 10 minuten ben je klaar met de voorbereiding en kan de kip de oven in.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 60 gr zongedroogde tomaten
 2 uien
 3 teentjes knoflook
 200 gr kipfiletblokjes
 1 el paprikapoeder
 ½ tl chilipoeder
  kippenbouillonblokje
 100 ml kokend water
 200 ml kookroom
 150 gr basmatirijst
 5 gr verse bieslook + extra ter garnering
 100 gr babyspinazie

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en hak de ui en knoflook fijn. Verdeel de kip, knoflook, ui en zongedroogde tomaatjes in een ovenschaal en bestrooi met paprikapoeder en chilipoeder. Roer alles goed door elkaar.

2

Los het kippenbouillonblokje op in het kokende water en giet de kookroom en bouillon over de kip. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en laat de kip 15 à 20 min. garen.

3

Kook ondertussen de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de bieslook fijn. Haal de ovenschaal uit de oven en roer de babyspinazie en de bieslook door de romige kip.

4

Serveer de kip in roomsaus met wat verse bieslook en de rijst.

Ingrediënten

Ingrediënten
 60 gr zongedroogde tomaten
 2 uien
 3 teentjes knoflook
 200 gr kipfiletblokjes
 1 el paprikapoeder
 ½ tl chilipoeder
  kippenbouillonblokje
 100 ml kokend water
 200 ml kookroom
 150 gr basmatirijst
 5 gr verse bieslook + extra ter garnering
 100 gr babyspinazie

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en hak de ui en knoflook fijn. Verdeel de kip, knoflook, ui en zongedroogde tomaatjes in een ovenschaal en bestrooi met paprikapoeder en chilipoeder. Roer alles goed door elkaar.

2

Los het kippenbouillonblokje op in het kokende water en giet de kookroom en bouillon over de kip. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en laat de kip 15 à 20 min. garen.

3

Kook ondertussen de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de bieslook fijn. Haal de ovenschaal uit de oven en roer de babyspinazie en de bieslook door de romige kip.

4

Serveer de kip in roomsaus met wat verse bieslook en de rijst.

Romige kip uit de oven

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.