Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Romige pastinaak-kippensoep

Romige pastinaak-kippensoep

Koude dagen vragen om warme gerechten. Neem onze romige pastinaak-kippensoep. Voor een lekker krokantje bakken we het vel van de kippenbouten en serveren deze bij de soep.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd15 minutenKooktijd1 uurTotale Tijd1 uur 15 minuten

Ingrediënten
 400 gr kippenbouten
 1,50 l water
 2 kippenbouillonblokjes
 1 laurierblaadje
 1 takje tijm
 10 zwarte peperkorrels
 400 gr pastinaak
 2 teentjes knoflook
 2 el olijfolie
 2 sjalotjes
 Zout en peper
 1 limoen
 2 el kookroom
 1 tl gedroogde rode peper (optioneel)
Extra keukenbenodigdheden
 Staafmixer

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 190°C en breng een pan met 1,5 liter water aan de kook. Verwijder het vel van de kippenbouten. Voeg aan het kokende water de bouillonblokjes, de ontvelde kip, laurier, tijm en peperkorrels toe en laat deze zachtjes koken voor 1 uur of tot de kip van het bot valt. Haal de kip uit de pan en laat afkoelen. Zet de pan met de bouillon apart. Pluk de kip in stukjes.

2

Snijd de pastinaak in plakjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de pastinaak en 2 hele teentjes knoflook. Besprenkel met 2 el olijfolie. Bak 40 min in de oven. Let op dat de pastinaak niet te bruin wordt.

3

Bak in de tussentijd het kippenvel in een droge koekenpan. Druk het vel plat met een bakspaan tot al het vet is weggesmolten en het vel krokant is. Haal het vel uit de pan en zet apart.

4

Snipper de sjalotjes fijn en bak in het overgebleven vet tot deze glazig zijn. Voeg de pastinaak, knoflook en sjalot toe aan de bouillon en laat 20 min zachtjes koken. De pastinaak wordt zo zacht.

5

Haal het laurierblaadje uit de bouillon en pureer het geheel. Haal de gepureerde soep eventueel nog door een zeef voor een fijnere structuur.

6

Voeg de geplukte stukjes kip toe aan de soep. Verwarm goed door en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is.

Ingrediënten

Ingrediënten
 400 gr kippenbouten
 1,50 l water
 2 kippenbouillonblokjes
 1 laurierblaadje
 1 takje tijm
 10 zwarte peperkorrels
 400 gr pastinaak
 2 teentjes knoflook
 2 el olijfolie
 2 sjalotjes
 Zout en peper
 1 limoen
 2 el kookroom
 1 tl gedroogde rode peper (optioneel)
Extra keukenbenodigdheden
 Staafmixer

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 190°C en breng een pan met 1,5 liter water aan de kook. Verwijder het vel van de kippenbouten. Voeg aan het kokende water de bouillonblokjes, de ontvelde kip, laurier, tijm en peperkorrels toe en laat deze zachtjes koken voor 1 uur of tot de kip van het bot valt. Haal de kip uit de pan en laat afkoelen. Zet de pan met de bouillon apart. Pluk de kip in stukjes.

2

Snijd de pastinaak in plakjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de pastinaak en 2 hele teentjes knoflook. Besprenkel met 2 el olijfolie. Bak 40 min in de oven. Let op dat de pastinaak niet te bruin wordt.

3

Bak in de tussentijd het kippenvel in een droge koekenpan. Druk het vel plat met een bakspaan tot al het vet is weggesmolten en het vel krokant is. Haal het vel uit de pan en zet apart.

4

Snipper de sjalotjes fijn en bak in het overgebleven vet tot deze glazig zijn. Voeg de pastinaak, knoflook en sjalot toe aan de bouillon en laat 20 min zachtjes koken. De pastinaak wordt zo zacht.

5

Haal het laurierblaadje uit de bouillon en pureer het geheel. Haal de gepureerde soep eventueel nog door een zeef voor een fijnere structuur.

6

Voeg de geplukte stukjes kip toe aan de soep. Verwarm goed door en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is.

Romige pastinaak-kippensoep

Bekijk hier nog meer recepten met kip!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.