Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Romige visschotel met prei en broccoli

visschotel

Op zoek naar een simpel recept? Dan is deze visschotel met prei en broccoli precies wat je zoekt. Extra makkelijk: in dit recept kun je kiezen voor verse vis, maar diepvriesvis werkt ook prima. Ideaal op drukke dagen of als je gewoon even zin hebt in een makkelijke maaltijd.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 1 el olijfolie
 2 schelvisfilets
 1 prei
 3 takjes verse dragon
 400 gr broccoliroosjes
 2 el ongezouten roomboter
 1 el bloem
 200 ml halfvolle melk
 50 ml groentebouillon
 1 tl grove mosterd
 40 gr panko (of paneermeel)
 1 teentje knoflook, geperst
 Zout en peper
 ½ citroen, in partjes

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet een ovenschaal in met de olijfolie.

2

Snijd de vis in grove stukken. Snijd de prei in ringen en was goed met water. Snijd de dragon fijn en meng met de vis, prei en broccoliroosjes.

3

Smelt 1 el roomboter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Roer goed met een garde en kook 3 min. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer met de garde tot er een gladde saus ontstaat. Roer als laatste de groentebouillon en de mosterd door de saus.

4

Verdeel de groenten en vis over de ovenschaal en schenk hier de saus overheen. Bak in 20 min. in het midden van de oven gaar.

5

Smelt ondertussen de overgebleven boter in een koekenpan. Bak hierin de panko met de knoflook en wat zout en peper goudbruin en krokant.

6

Serveer de ovenschotel met de krokante panko en partjes citroen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 el olijfolie
 2 schelvisfilets
 1 prei
 3 takjes verse dragon
 400 gr broccoliroosjes
 2 el ongezouten roomboter
 1 el bloem
 200 ml halfvolle melk
 50 ml groentebouillon
 1 tl grove mosterd
 40 gr panko (of paneermeel)
 1 teentje knoflook, geperst
 Zout en peper
 ½ citroen, in partjes

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet een ovenschaal in met de olijfolie.

2

Snijd de vis in grove stukken. Snijd de prei in ringen en was goed met water. Snijd de dragon fijn en meng met de vis, prei en broccoliroosjes.

3

Smelt 1 el roomboter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Roer goed met een garde en kook 3 min. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer met de garde tot er een gladde saus ontstaat. Roer als laatste de groentebouillon en de mosterd door de saus.

4

Verdeel de groenten en vis over de ovenschaal en schenk hier de saus overheen. Bak in 20 min. in het midden van de oven gaar.

5

Smelt ondertussen de overgebleven boter in een koekenpan. Bak hierin de panko met de knoflook en wat zout en peper goudbruin en krokant.

6

Serveer de ovenschotel met de krokante panko en partjes citroen.

Romige visschotel met prei en broccoli

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.