Deze romige vissoep is geïnspireerd op de Scandinavische manier van vissoep maken. Dit is vooral terug te zien aan het gebruik van aardappel in deze soep. Wij hebben voor een twist garnalen aan deze soep toegevoegd in plaats van traditionele witvis. Heerlijk voor op een koude dag!
Kook de aardappelen en de broccoliroosjes gaar in kokend water. Verhit 2 el roomboter in een pan en bak de garnalen in 3 minuten gaar. Bak de soepgroenten in 2 el roomboter in een pan met een dikke bodem kort aan. Voeg de hete visbouillon toe, meng ondertussen de room met de bloem en voeg deze al roerend toe aan de bouillon. Pureer eventueel met een staafmixer als er nog klontjes in de soep zitten.
Leg de gekookte aardappels en broccoli in een diep bord en giet de romige visbouillon erover, garneer met een el zure room per bord en de roze garnalen. Breng op smaak met peper en zout.
Ingrediënten
Instructies
Kook de aardappelen en de broccoliroosjes gaar in kokend water. Verhit 2 el roomboter in een pan en bak de garnalen in 3 minuten gaar. Bak de soepgroenten in 2 el roomboter in een pan met een dikke bodem kort aan. Voeg de hete visbouillon toe, meng ondertussen de room met de bloem en voeg deze al roerend toe aan de bouillon. Pureer eventueel met een staafmixer als er nog klontjes in de soep zitten.
Leg de gekookte aardappels en broccoli in een diep bord en giet de romige visbouillon erover, garneer met een el zure room per bord en de roze garnalen. Breng op smaak met peper en zout.
Laat een reactie achter