Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Romige vissoep met aardappeltjes en broccoli

Romige vissoep

Deze romige vissoep is geïnspireerd op de Scandinavische manier van vissoep maken. Dit is vooral terug te zien aan het gebruik van aardappel in deze soep. Wij hebben voor een twist garnalen aan deze soep toegevoegd in plaats van traditionele witvis. Heerlijk voor op een koude dag!

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Totale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 100 gr gekookte krieltjes, in stukjes gesneden
 75 gr broccoliroosjes
 4 el roomboter
 175 gr roze garnalen
 150 gr gesneden soepgroenten
 750 ml visbouillon
 100 ml slagroom
 3 el bloem
 2 el zure room
 Peper en zout
Extra keukenbenodigdheden
 Staafmixer

Bereidingswijze
1

Kook de aardappelen en de broccoliroosjes gaar in kokend water. Verhit 2 el roomboter in een pan en bak de garnalen in 3 minuten gaar. Bak de soepgroenten in 2 el roomboter in een pan met een dikke bodem kort aan. Voeg de hete visbouillon toe, meng ondertussen de room met de bloem en voeg deze al roerend toe aan de bouillon. Pureer eventueel met een staafmixer als er nog klontjes in de soep zitten.

2

Leg de gekookte aardappels en broccoli in een diep bord en giet de romige visbouillon erover, garneer met een el zure room per bord en de roze garnalen. Breng op smaak met peper en zout.

Ingrediënten

Ingrediënten
 100 gr gekookte krieltjes, in stukjes gesneden
 75 gr broccoliroosjes
 4 el roomboter
 175 gr roze garnalen
 150 gr gesneden soepgroenten
 750 ml visbouillon
 100 ml slagroom
 3 el bloem
 2 el zure room
 Peper en zout
Extra keukenbenodigdheden
 Staafmixer

Instructies

Bereidingswijze
1

Kook de aardappelen en de broccoliroosjes gaar in kokend water. Verhit 2 el roomboter in een pan en bak de garnalen in 3 minuten gaar. Bak de soepgroenten in 2 el roomboter in een pan met een dikke bodem kort aan. Voeg de hete visbouillon toe, meng ondertussen de room met de bloem en voeg deze al roerend toe aan de bouillon. Pureer eventueel met een staafmixer als er nog klontjes in de soep zitten.

2

Leg de gekookte aardappels en broccoli in een diep bord en giet de romige visbouillon erover, garneer met een el zure room per bord en de roze garnalen. Breng op smaak met peper en zout.

Romige vissoep met aardappeltjes en broccoli

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.