Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Rosbief met honing-mosterdkorst

De smaken van honing en mosterd gaan erg goed samen. Nog lekkerder is onze zelfgemaakte marinade van deze gouden combinatie, die de rosbief een heerlijk knapperige korst geeft. Extra lekker met de krokante aardappelen uit de oven en een salade van sperziebonen.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd1 uur 15 minutenTotale Tijd1 uur 30 minuten

Ingrediënten
 2 aardappelen, kruimig
 3 el kruidenboter
 1 tl mosterdzaad
 1 tl grof zeezout
 1 tl grof gemalen zwarte peper
 2 takjes verse tijm
 1 el honing
 50 ml olijfolie
 1 el boter
 700 gr rosbief
 1 bol knoflook
 400 gr sperziebonen
 50 gr rucola
 2 el geschaafde amandelen

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2

Was de aardappelen. Snijd in de breedte in dunne schijfjes, maar snijd de aardappelen niet helemaal door. Smelt kruidenboter in een steelpannetje, leg de aardappelen in een ruime ovenschaal en bestrijk met kruidenboter. Plaats de ovenschaal 30 min. in de oven.

3

Kneus het mosterdzaad in een vijzel en voeg zeezout en peper toe. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng de tijm, honing en olijfolie met het mosterdzaad.

4

Smelt de boter in een koekenpan en bak de rosbief kort aan elke kant aan, zodat de buitenkant mooi is dichtgeschroeid.

5

Snijd de bol knoflook in de breedte door midden. Besmeer met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Pak in met aluminiumfolie en plaats in de ovenschaal bij de aardappelen.

6

Smeer de rosbief in met het mosterd-oliemengsel en plaats in de ovenschaal bij de aardappelen. Bak nog circa 15 min. in de oven.

7

Maak de sperziebonen schoon en verwijder de uiteinden. Breng een pan met een laagje water aan de kook en hang hier een stoommandje of hittebestendig vergiet in. Stoom de boontjes in het vergiet met de deksel erop in 15 min. gaar. Meng met de rucola, wat olijfolie en peper en zout naar smaak.

8

Rooster de amandelen in een droge koekenpan en strooi over de sperziebonensalade.

9

Haal de rosbief uit de oven en laat 10-15 min. rusten in aluminiumfolie. Knijp de knoflooktenen uit de bol. Serveer de rosbief in plakken met de aardappelen, knoflooktenen en sperziebonensalade.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 aardappelen, kruimig
 3 el kruidenboter
 1 tl mosterdzaad
 1 tl grof zeezout
 1 tl grof gemalen zwarte peper
 2 takjes verse tijm
 1 el honing
 50 ml olijfolie
 1 el boter
 700 gr rosbief
 1 bol knoflook
 400 gr sperziebonen
 50 gr rucola
 2 el geschaafde amandelen

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2

Was de aardappelen. Snijd in de breedte in dunne schijfjes, maar snijd de aardappelen niet helemaal door. Smelt kruidenboter in een steelpannetje, leg de aardappelen in een ruime ovenschaal en bestrijk met kruidenboter. Plaats de ovenschaal 30 min. in de oven.

3

Kneus het mosterdzaad in een vijzel en voeg zeezout en peper toe. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng de tijm, honing en olijfolie met het mosterdzaad.

4

Smelt de boter in een koekenpan en bak de rosbief kort aan elke kant aan, zodat de buitenkant mooi is dichtgeschroeid.

5

Snijd de bol knoflook in de breedte door midden. Besmeer met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Pak in met aluminiumfolie en plaats in de ovenschaal bij de aardappelen.

6

Smeer de rosbief in met het mosterd-oliemengsel en plaats in de ovenschaal bij de aardappelen. Bak nog circa 15 min. in de oven.

7

Maak de sperziebonen schoon en verwijder de uiteinden. Breng een pan met een laagje water aan de kook en hang hier een stoommandje of hittebestendig vergiet in. Stoom de boontjes in het vergiet met de deksel erop in 15 min. gaar. Meng met de rucola, wat olijfolie en peper en zout naar smaak.

8

Rooster de amandelen in een droge koekenpan en strooi over de sperziebonensalade.

9

Haal de rosbief uit de oven en laat 10-15 min. rusten in aluminiumfolie. Knijp de knoflooktenen uit de bol. Serveer de rosbief in plakken met de aardappelen, knoflooktenen en sperziebonensalade.

Rosbief met honing-mosterdkorst

Tip!
Rosbief over? Verwerk het de volgende dag koud in een lekkere sandwich voor de lunch.

Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Paradiso Posta Piana Nero di Troia 2019: Probeer bij dit gerecht eens deze blend van Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia. De onderliggende kruidige smaak van deze zachte wijn gaat goed samen met de kruidige rosbief.

Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.