Rucola stamppot met citroen en scholfilet

rucola stamppot met citroen

Scholfilet met bloem bestoven en in boter gebakken, dat is de originele à la meuniere. Deze heerlijke scholfilet is een mooie toevoeging aan onze zomerse rucola stamppot met citroen en milde cottage cheese. Nog een beetje extra pit? Voeg dan wat geraspte Parmezaanse kaas toe.

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd15 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
 75 gr cottage cheese
 150 gr rucola
 1 Citroen, rasp en sap
 Peper en zout
 600 gr scholfilet
 100 gr bloem
 2 el geklaarde boter
 10 gr bladpeterselie, fijngehakt
 2 el roomboter
 2 citroenen, in partjes
Keukenbenodigdheden
 Kookpan
 Koekenpan

Bereidingswijze
1

Zet de aardappels op in ruim gezouten water, breng aan de kook en laat in 20 minuten gaarkoken. Giet af en stamp samen met de cottage cheese tot een puree.

2

Meng de rucola met het citroensap en de rasp door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout.

3

Bestrooi de scholfilets licht met peper en zout. Haal ze door de bloem en klop de overtollige bloem af. Bak de scholfilets in de geklaarde boter in 2 minuten per kant goudbruin.

4

Haal de scholfilets uit de pan en bestrooi ze met de gehakte peterselie. Doe de roomboter in de pan en laat zachtjes smelten. Giet de gesmolten boter over de filets. Serveer met de rucola stamppot en de partjes citroen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
 75 gr cottage cheese
 150 gr rucola
 1 Citroen, rasp en sap
 Peper en zout
 600 gr scholfilet
 100 gr bloem
 2 el geklaarde boter
 10 gr bladpeterselie, fijngehakt
 2 el roomboter
 2 citroenen, in partjes
Keukenbenodigdheden
 Kookpan
 Koekenpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Zet de aardappels op in ruim gezouten water, breng aan de kook en laat in 20 minuten gaarkoken. Giet af en stamp samen met de cottage cheese tot een puree.

2

Meng de rucola met het citroensap en de rasp door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout.

3

Bestrooi de scholfilets licht met peper en zout. Haal ze door de bloem en klop de overtollige bloem af. Bak de scholfilets in de geklaarde boter in 2 minuten per kant goudbruin.

4

Haal de scholfilets uit de pan en bestrooi ze met de gehakte peterselie. Doe de roomboter in de pan en laat zachtjes smelten. Giet de gesmolten boter over de filets. Serveer met de rucola stamppot en de partjes citroen.

Rucola stamppot met scholfilet en citroen

Vind jij rucola in een stamppot ook zo lekker? Probeer dan zeker een keer onze rucola stamppot met Gruyère kaas!

Blijf op de hoogte.

Krijg meldingen over de nieuwste workshops en evenementen in je inbox.