Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Rucolastamppot met geitenkaas en een gehaktbal

Stamppot een winters gerecht? Nee hoor, deze stamppot met rucola, geitenkaas en een gehaktbal is het hele jaar door heerlijk! De kruidige en nootachtige smaak van de rucola zorgt voor een verrassende twist aan de klassieke stamppot.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediënten
 250 gr half-om-half gehakt
 1 ei
 ½ zakje Verstegen Mix voor Gehakt Slagersrecept
 300 gr kruimige aardappelen
 300 gr zoete aardappelen
 40 gr pijnboompitjes
 1 el zonnebloemolie
 15 gr gezouten roomboter
 1 zakje Verstegen Mix voor Stamppot Hutspot
 100 gr rucola
 30 gr geitenkaasbolletjes

Bereidingswijze
1

Meng het gehakt met het ei en de kruidenmix voor gehakt. Kneed alles goed door en draai 2 gehaktballen.

2

Breng een ruime pan met water aan de kook en schil de kruimige aardappelen. Snijd in de aardappelen in vieren en kook in 15 à 20 min. gaar.

3

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan op laag vuur in 1 min. goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.

4

Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan en bak de gehaktballen op hoog vuur rondom goudbruin. Draai het vuur lager en laat ze 20 min. garen, keer regelmatig. Voeg in de laatste 4 min. de roomboter toe.

5

Giet de gekookte aardappelen af en bewaar het kookvocht. Stamp de aardappelen met de mix voor hutspot stamppot en wat kookvocht tot een gladde aardappelpuree. Schep de rucola door de puree.

6

Serveer de rucolastamppot met de geroosterde pijnboompitjes, geitenkaasbolletjes en de gehaktballen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 250 gr half-om-half gehakt
 1 ei
 ½ zakje Verstegen Mix voor Gehakt Slagersrecept
 300 gr kruimige aardappelen
 300 gr zoete aardappelen
 40 gr pijnboompitjes
 1 el zonnebloemolie
 15 gr gezouten roomboter
 1 zakje Verstegen Mix voor Stamppot Hutspot
 100 gr rucola
 30 gr geitenkaasbolletjes

Instructies

Bereidingswijze
1

Meng het gehakt met het ei en de kruidenmix voor gehakt. Kneed alles goed door en draai 2 gehaktballen.

2

Breng een ruime pan met water aan de kook en schil de kruimige aardappelen. Snijd in de aardappelen in vieren en kook in 15 à 20 min. gaar.

3

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan op laag vuur in 1 min. goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.

4

Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan en bak de gehaktballen op hoog vuur rondom goudbruin. Draai het vuur lager en laat ze 20 min. garen, keer regelmatig. Voeg in de laatste 4 min. de roomboter toe.

5

Giet de gekookte aardappelen af en bewaar het kookvocht. Stamp de aardappelen met de mix voor hutspot stamppot en wat kookvocht tot een gladde aardappelpuree. Schep de rucola door de puree.

6

Serveer de rucolastamppot met de geroosterde pijnboompitjes, geitenkaasbolletjes en de gehaktballen.

Rucolastamppot met geitenkaas en een gehaktbal

Zin gekregen in nog meer stamppot? Probeer eens deze andijviestamppot met walnoten.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.