Salade met gegrilde coquilles, nectarine & sinaasappel

gegrilde qoquilles

Coquilles, ook wel sint-jakobsschelp genoemd, komen goed tot hun recht wanneer je deze grilt. Wij serveren onze gegrilde coquilles spiesjes bij een heerlijke, frisse salade met een zelfgemaakte dressing.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd20 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 1 limoen
 1 tl sojasaus
 1 tl verse gember, fijngehakt
 2 el suiker
 12 coquilles
 1 nectarine
 1 sinaasappel
 150 gr komkommer
 100 gr snoeptomaatjes
 150 gr botersla
 45 gr pistachenoten
 2 el mayonaise
 1 tl honing
 5 gr koriander
 3 el olie
Keukenbenodigdheden
 4 satéprikkers
 grillpan
 Koekenpan

Bereidingswijze
1

Meng het sap van ½ limoen met 1 el suiker, sojasaus en gember. Marineer de coquilles 30 minuten in de marinade. Snijd de sinaasappel en nectarine in partjes.

2

Rijg op vier satéprikkers steeds 3 coquilles en een partje sinaasappel en nectarine. Verhit 2 el olie in een grillpan en gril de spiesjes 2 minuten aan beide kanten of gril de spiesjes op de barbecue.

3

Snijd de komkommer en snoeptomaatjes in plakjes en meng deze door de sla. Snijd vervolgens de koriander fijn.

4

Verhit in een koekenpan 1 el olie en bak de pistachenootjes tot ze licht goudbruin zijn. Bestrooi de pistachenootjes naar smaak met zout.

5

Meng voor de dressing 2 el mayonaise met honing en wat limoensap. Serveer de salade met de dressing en leg de gegrilde coquillespiesjes op de salade. Top de salade af met de gesneden koriander.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 limoen
 1 tl sojasaus
 1 tl verse gember, fijngehakt
 2 el suiker
 12 coquilles
 1 nectarine
 1 sinaasappel
 150 gr komkommer
 100 gr snoeptomaatjes
 150 gr botersla
 45 gr pistachenoten
 2 el mayonaise
 1 tl honing
 5 gr koriander
 3 el olie
Keukenbenodigdheden
 4 satéprikkers
 grillpan
 Koekenpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Meng het sap van ½ limoen met 1 el suiker, sojasaus en gember. Marineer de coquilles 30 minuten in de marinade. Snijd de sinaasappel en nectarine in partjes.

2

Rijg op vier satéprikkers steeds 3 coquilles en een partje sinaasappel en nectarine. Verhit 2 el olie in een grillpan en gril de spiesjes 2 minuten aan beide kanten of gril de spiesjes op de barbecue.

3

Snijd de komkommer en snoeptomaatjes in plakjes en meng deze door de sla. Snijd vervolgens de koriander fijn.

4

Verhit in een koekenpan 1 el olie en bak de pistachenootjes tot ze licht goudbruin zijn. Bestrooi de pistachenootjes naar smaak met zout.

5

Meng voor de dressing 2 el mayonaise met honing en wat limoensap. Serveer de salade met de dressing en leg de gegrilde coquillespiesjes op de salade. Top de salade af met de gesneden koriander.

Salade met gegrilde coquilles, nectarine & sinaasappel

Gek op salades? Bekijk hier meer fantastische recepten!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.