Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Salade met heilbot en sojabonen

Deze frisse groene salade is een lust voor het oog. De rauwe vis marineren we in limoensap en die techniek wordt ceviche genoemd. Het zuur zorgt er voor dat vis er gaar uit ziet, maar de structuur is veel verfijnder dan die van gekookte of gebakken vis. 

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 4 takjes dille
 1 verse heilbot filet
 Peper en zout
 1 limoen
 2 baby romaine sla
 ½ komkommer
 30 gr hazelnoten
 4 el yoghurt
 4 takjes munt
 2 tl gembersiroop
 150 gr sojabonen

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 175°C.

2

Pluk de takjes dille. Snijd de heilbot in kleine blokjes en breng op smaak met peper, zout en dille. Pers 1 limoen uit boven de visblokjes en laat 20 min. marineren zodat de buitenkant gaar wordt en de binnenkant mals en sappig blijft.

3

Was en snijd de sla. Schaaf met een dunschiller de komkommer in linten.

4

Rooster de hazelnoten 9 min. in het midden van de oven en laat afkoelen.

5

Hak de munt fijn en meng in een schaaltje met de yoghurt en gembersiroop. Breng op smaak met peper en zout.

6

Meng de romaine sla met de hazelnoten, sojabonen, komkommerlinten en heilbotfilet. Serveer met de frisse yoghurtsaus.

Tip
Voeg voor meer pit ringetjes rode peper toe.

Ingrediënten

Ingrediënten
 4 takjes dille
 1 verse heilbot filet
 Peper en zout
 1 limoen
 2 baby romaine sla
 ½ komkommer
 30 gr hazelnoten
 4 el yoghurt
 4 takjes munt
 2 tl gembersiroop
 150 gr sojabonen

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 175°C.

2

Pluk de takjes dille. Snijd de heilbot in kleine blokjes en breng op smaak met peper, zout en dille. Pers 1 limoen uit boven de visblokjes en laat 20 min. marineren zodat de buitenkant gaar wordt en de binnenkant mals en sappig blijft.

3

Was en snijd de sla. Schaaf met een dunschiller de komkommer in linten.

4

Rooster de hazelnoten 9 min. in het midden van de oven en laat afkoelen.

5

Hak de munt fijn en meng in een schaaltje met de yoghurt en gembersiroop. Breng op smaak met peper en zout.

6

Meng de romaine sla met de hazelnoten, sojabonen, komkommerlinten en heilbotfilet. Serveer met de frisse yoghurtsaus.

Tip
Voeg voor meer pit ringetjes rode peper toe.

Salade met heilbot en sojabonen

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.