Salade Met Heilbot En Sojabonen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
5 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Salade met heilbot en sojabonen

Deze frisse groene salade is een lust voor het oog. De rauwe vis marineren we in limoensap en die techniek wordt ceviche genoemd. Het zuur zorgt er voor dat vis er gaar uit ziet, maar de structuur is veel verfijnder dan die van gekookte of gebakken vis.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept salade met heilbot en sojabonen

Kookmodus
Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
2
Pluk de takjes dille. Snijd de heilbot in kleine blokjes en breng op smaak met peper, zout en dille. Pers de limoen uit boven de visblokjes en laat 20 min. marineren zodat de buitenkant gaar wordt en de binnenkant mals en sappig blijft.
3
Was en snijd de sla. Schaaf met een dunschiller de komkommer in linten.
4
Rooster de hazelnoten 9 min. in het midden van de oven en laat afkoelen.
5
Hak de munt fijn en meng in een schaaltje met de yoghurt en gembersiroop. Breng op smaak met peper en zout.
6
Meng de romaine sla met de hazelnoten, sojabonen, komkommerlinten en heilbotfilet. Serveer met de frisse yoghurtsaus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Soja
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via