Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Salade met peer, spek en champignons

Salade met peer, spek en champignons

Deze lauwwarme salade past goed bij een koude, regenachtige herfstdag. De salade met  peer, spek en champignons ziet er bovendien erg herfstachtig uit. De combinatie van verschillende smaken is er eentje die je zeker een keer moet hebben geprobeerd.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd15 minuten

Ingrediënten
 250 gr kastanjechampignons
 1 ui
 2 el olijfolie
 250 gr spekblokjes
 2 peren
 50 gr pecannoten
 70 gr slamelange
 70 gr gorgonzola

Bereidingswijze
1

Snijd de champignons in kwarten. Snipper de ui en verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan. Bak de ui kort aan en voeg vervolgens de champignons en spekblokjes toe. Bak 5 min.

2

Schil ondertussen de peren en snijd in reepjes. Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan en bak de peer goudbruin. Hak de pecannoten in grove stukken.

3

Verdeel de slamelange over twee borden, gevolgd door de spekblokjes, champignons en ui. Leg hier de peerreepjes op en top af met de pecannoten en gorgonzola.

Ingrediënten

Ingrediënten
 250 gr kastanjechampignons
 1 ui
 2 el olijfolie
 250 gr spekblokjes
 2 peren
 50 gr pecannoten
 70 gr slamelange
 70 gr gorgonzola

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de champignons in kwarten. Snipper de ui en verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan. Bak de ui kort aan en voeg vervolgens de champignons en spekblokjes toe. Bak 5 min.

2

Schil ondertussen de peren en snijd in reepjes. Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan en bak de peer goudbruin. Hak de pecannoten in grove stukken.

3

Verdeel de slamelange over twee borden, gevolgd door de spekblokjes, champignons en ui. Leg hier de peerreepjes op en top af met de pecannoten en gorgonzola.

Salade met peer, spek en champignons

Zin in nog meer salade? Klik hier voor onze salade met feta, grapefruit en warmgerookte zalm.

Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Domaine Salmon Sancerre ’20: Deze salade is zowel fris, als rijk. Dat past als een huis bij de Sancerre van Domaine Salmon. Rijpe fruittonen en de frisse zuren van de kaas combineren uitstekend met deze Franse Sauvignon.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.