Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Sashimi kerstkrans

Sashimi kerstkrans

Zet een feestelijke variatie op sushi op tafel met de sashimi kerstkrans. Gebruik bij voorkeur verse vis, dat is het allerlekkerste! Bovendien is het het ook ontzettend goed voor je!

Bekijk hier andere heerlijke sushi recepten.

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd25 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 3 el sojasaus
 2 el extra vergine olijfolie
 150 gr tonijn
 1 el zwarte sesamzaadjes
 1 el witte sesamzaadjes
 150 gr wok garnalen
 1 el olijfolie
 150 gr zalm
 5 radijsjes
 ½ sushi nori vel
 ½ komkommer
 75 gr gemengde sla
 50 gr wilde zalmeitjes
 100 gr koelverse sojabonen
Ingrediënten avocadocrème
 2 avocado’s
 ½ limoen, sap
 1 el mayonaise
 1 tl wasabi
Extra keukenbenodigdheden
 Fijne zeef

Bereidingswijze
1

Maak een marinade van 1 el sojasaus en de extra vergine olijfolie. Leg de tonijn in de marinade en marineer voor 5 min. Meng de zwarte en witte sesamzaadjes op een bord. Haal de tonijn uit de marinade en wentel door het sesamzaad zodat alle kanten bedekt zijn. Bak de tonijn in een hete koekenpan aan beide kanten 1,5 min en zet apart.

2

Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Prak het vruchtvlees met een vork fijn. Voeg de limoensap, wasabi en mayonaise toe en meng tot een gladde massa. Haal het avocadomengsel door een fijne zeef voor een gladde crème. Houd je van extra pittig? Voeg dan wat extra wasabi toe aan de avocadocrème.

3

Dep de garnalen droog. Verwarm 1 el olijfolie in een pan en bak de garnalen in 2 min goudbruin. Snijd de zalm, tonijn en radijsjes in dunne plakken, het nori vel in dunne reepjes en de komkommer met een dunschiller in linten. Rol de komkommer op tot kleine roosjes.

4

Verdeel de gemengde sla als een krans op een groot bord. Leg de zalm in roosjes op de sla. Plaats de tonijn en garnalen tussen de zalm. Plaats de zalmeitjes, komkommer, radijs, sojaboontjes, norireepjes en avocadocrème tussen de vis.

5

Serveer met een extra bakje sojasaus en de resterende avocadocrème.

Ingrediënten

Ingrediënten
 3 el sojasaus
 2 el extra vergine olijfolie
 150 gr tonijn
 1 el zwarte sesamzaadjes
 1 el witte sesamzaadjes
 150 gr wok garnalen
 1 el olijfolie
 150 gr zalm
 5 radijsjes
 ½ sushi nori vel
 ½ komkommer
 75 gr gemengde sla
 50 gr wilde zalmeitjes
 100 gr koelverse sojabonen
Ingrediënten avocadocrème
 2 avocado’s
 ½ limoen, sap
 1 el mayonaise
 1 tl wasabi
Extra keukenbenodigdheden
 Fijne zeef

Instructies

Bereidingswijze
1

Maak een marinade van 1 el sojasaus en de extra vergine olijfolie. Leg de tonijn in de marinade en marineer voor 5 min. Meng de zwarte en witte sesamzaadjes op een bord. Haal de tonijn uit de marinade en wentel door het sesamzaad zodat alle kanten bedekt zijn. Bak de tonijn in een hete koekenpan aan beide kanten 1,5 min en zet apart.

2

Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Prak het vruchtvlees met een vork fijn. Voeg de limoensap, wasabi en mayonaise toe en meng tot een gladde massa. Haal het avocadomengsel door een fijne zeef voor een gladde crème. Houd je van extra pittig? Voeg dan wat extra wasabi toe aan de avocadocrème.

3

Dep de garnalen droog. Verwarm 1 el olijfolie in een pan en bak de garnalen in 2 min goudbruin. Snijd de zalm, tonijn en radijsjes in dunne plakken, het nori vel in dunne reepjes en de komkommer met een dunschiller in linten. Rol de komkommer op tot kleine roosjes.

4

Verdeel de gemengde sla als een krans op een groot bord. Leg de zalm in roosjes op de sla. Plaats de tonijn en garnalen tussen de zalm. Plaats de zalmeitjes, komkommer, radijs, sojaboontjes, norireepjes en avocadocrème tussen de vis.

5

Serveer met een extra bakje sojasaus en de resterende avocadocrème.

Sashimi kerstkrans

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.