Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Saté van jackfruit met zelfgemaakte pindasaus

Wanneer het zonnetje tevoorschijn komt, steken we massaal de barbecue aan! Ga voor een vegetarische variant van saté met deze saté van jackfruit. De saté wordt geserveerd met een zelfgemaakte pindasaus en is lekker met een stokbroodje en/of een frisse salade.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding25 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd1 uur 50 minuten

Ingrediënten
 1 blik jong groen jackfruit
 1 el tamarinde pasta
 4 el sojasaus
 3 tl sambal
 1 tl geraspte gember
 1 el zonnebloemolie
 2 teentjes knoflook, geperst
 1 rode ui
 2 lente-uien
 50 ml halfvolle melk
 80 gr pindakaas

Bereidingswijze
1

Steek de barbecue aan. Laat het jackfruit uitlekken en was ongeveer 3 min. goed onder ijskoud stromend water (dit zorg ervoor dat het jackfruit wat minder zuur wordt). Laat het gewassen jackfruit uitlekken en halveer alle stukjes.

2

Meng voor de marinade de tamarinde, 2 el sojasaus, 1 tl sambal, gember, zonnebloemolie en de knoflook in een schaaltje. Meng de jackfruit stukjes door de marinade en zet 1 uur in de koelkast zodat de marinade goed in het jackfruit trekt.

3

Laat ondertussen 6 satéstokjes in water weken zodat deze niet verbranden op de barbecue. Prik de jackfruit stukjes op de satéstokjes en bak 5 min. per kant.

4

Snijd de rode peper fijn (zonder zaadlijst voor een milde variant) en de lente-ui in ringetjes.

5

Meng in een steelpannetje de pindakaas, melk en overige sambal en sojasaus. Breng de saus aan de kook zodat je een warme pindasaus krijgt. Serveer de satéstokjes met de zelfgemaakte pindasaus en top deze af met lente-ui en rode peper.

Tip! Serveer de jackfruit saté in combinatie met een frisse salade van komkommer, radijs en snoeptomaatjes.

In plaats van de barbecue kan er ook een (grill)pan gebruikt worden. Voeg wat olie toe aan de pan en bak in 10 min. rondom bruin.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 blik jong groen jackfruit
 1 el tamarinde pasta
 4 el sojasaus
 3 tl sambal
 1 tl geraspte gember
 1 el zonnebloemolie
 2 teentjes knoflook, geperst
 1 rode ui
 2 lente-uien
 50 ml halfvolle melk
 80 gr pindakaas

Instructies

Bereidingswijze
1

Steek de barbecue aan. Laat het jackfruit uitlekken en was ongeveer 3 min. goed onder ijskoud stromend water (dit zorg ervoor dat het jackfruit wat minder zuur wordt). Laat het gewassen jackfruit uitlekken en halveer alle stukjes.

2

Meng voor de marinade de tamarinde, 2 el sojasaus, 1 tl sambal, gember, zonnebloemolie en de knoflook in een schaaltje. Meng de jackfruit stukjes door de marinade en zet 1 uur in de koelkast zodat de marinade goed in het jackfruit trekt.

3

Laat ondertussen 6 satéstokjes in water weken zodat deze niet verbranden op de barbecue. Prik de jackfruit stukjes op de satéstokjes en bak 5 min. per kant.

4

Snijd de rode peper fijn (zonder zaadlijst voor een milde variant) en de lente-ui in ringetjes.

5

Meng in een steelpannetje de pindakaas, melk en overige sambal en sojasaus. Breng de saus aan de kook zodat je een warme pindasaus krijgt. Serveer de satéstokjes met de zelfgemaakte pindasaus en top deze af met lente-ui en rode peper.

Tip! Serveer de jackfruit saté in combinatie met een frisse salade van komkommer, radijs en snoeptomaatjes.

In plaats van de barbecue kan er ook een (grill)pan gebruikt worden. Voeg wat olie toe aan de pan en bak in 10 min. rondom bruin.

Saté van jackfruit met zelfgemaakte pindasaus

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.