Siciliaanse Parelcouscoussalade Met Tonijnsteak En Salsa Verde
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Siciliaanse parelcouscoussalade met tonijnsteak en salsa verde

Varieer met couscous door deze eens koud te verwerken in een salade. Wij laten de couscous wellen in visbouillon en serveren deze met gegrilde tonijnsteak en een heerlijke zelfgemaakte salsa verde.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept siciliaanse parelcouscoussalade met tonijnsteak en salsa verde

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Kook de parelcouscous in 10 minuten gaar in de visbouillon, spoel af met koud water. Snijd de paprika’s in blokjes en de snoeptomaatjes door de helft.
2
Maak de salsa verde door de blaadjes van de verse munt en bladpeterselie samen met het sap van een halve citroen, Parmezaan, knoflook, mosterd, ansjovis, witte wijnazijn en 2/3 olijfolie in de blender tot een groene saus te blenden. Voeg 1 el water toe om het mengsel iets dunner te maken en zet opzij.
3
Verhit de rest van de olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur. Wrijf de tonijnsteaks in met peper, zout, oregano en venkelzaad. Bak de tonijnsteaks 1½ min per kant in de pan zodat er grillstrepen ontstaan en de binnenkant mooi roze blijft. Snijd de tonijn in gelijke plakken.
4
Meng de rucola, parelcouscous, paprika, tomaten en olijven in een grote saladekom door elkaar.
5
Besprenkel het rucola-couscousmengsel met de salsa verde en presenteer de salade met de gesneden tonijnsteaks. Serveer met een partje citroen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via