Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Smaakvolle prikkers met Honingtomaten

Looye prikkers

Met deze feestelijke prikkers zet je een gezellig hapje op tafel tijdens een borrel of geniet je van een heerlijk tussendoortje. De verrassende smaakcombinaties bestaan uit Honingtomaten en diverse ingrediënten, zoals gegrilde groenten, halloumi of Serranoham.

NiveauGemiddeld

Voorziet in20 Porties
Voorbereiding25 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten Caesar salad on a stick (4 stuks)
 1 snee (oud) brood
 2 el olijfolie
 Citroensap, scheutje
 Peper en zout
 4 blaadjes ijsbergsla
 4 plakjes kipfilet
 8 Honingtomaten
Ingrediënten Halloumi heaven on a stick (4 stuks)
 8 plakjes courgette
 8 stukjes halloumi, van 2 x 2 cm
 Olijfolie, om in te bakken
 8 Honingtomaten
Ingrediënten 1001 nights on a stick (4 stuks)
 8 plakjes aubergine
 Olijfolie, om in te bakken
 4 falafelballetjes
 8 Honingtomaten
Ingrediënten The Italian on a stick (4 stuks)
 12 Honingtomaten
 16 basilicumblaadjes
 8 mozzarellabolletjes
Ingrediënten Tapas on a stick (4 stuks)
 8 Honingtomaten
 8 plakjes Serranoham
 4 groene olijven

Bereidingswijze Ceasar salad on a stick
1

Snijd het brood in stukken van 2 bij 2 cm. Meng de stukjes brood met wat olijfolie, citroensap en een snufje peper en zout. Bak de croutons goudbruin in een grillpan of koekenpan.

2

Scheur de ijsbergsla in middelgrote stukken. Rijg de ingrediënten in de volgende volgorde op de prikker: 1 Honingtomaat, 1 stukje ijsbergsla, 1 plakje kipfilet, 1 crouton en tot slot 1 Honingtomaat.

Bereidingswijze Halloumi heaven on a stick
3

Bestrijk de plakjes courgette en halloumi met olijfolie. Gril deze aan beide kanten kort aan in een grillpan totdat er goudbruine strepen ontstaan. Laat even afkoelen.

4

Rijg 1 Honingtomaat aan een prikker, gevolgd door 1 stukje halloumi, 1 plakje courgette, 1 stukje halloumi, 1 plakje courgette en tot slot 1 Honingtomaat.

Bereidingswijze 1001 nights on a stick
5

Snijd de aubergine in gelijkmatige plakjes en bestrijk met olijfolie. Gril de aubergine aan beide kanten kort in de grillpan totdat er goudbruine strepen ontstaan.

6

Verwarm de falafel kort in een koekenpan. Laat kort afkoelen. Rijg 1 Honingtomaat aan een prikker, volg met 1 plakje aubergine, 1 falafelballetje, 1 plakje aubergine en tot slot 1 Honingtomaat.

Bereidingswijze The Italian on a stick
7

Rijg 1 Honingtomaat aan een prikker, gevolgd door 2 blaadjes basilicum, 1 mozzarellabolletje en 1 Honingtomaat. Rijg nog 2 blaadjes basilicum en 1 mozzarellabolletje aan de prikker en sluit af met een Honingtomaat.

Bereidingswijze Tapas on a stick
8

Rijg 1 Honingtomaat aan een prikker. Vouw het plakje serranoham zigzaggend aan de spies gevolgd door een groene olijf. Doe dit nogmaals met 1 plakje serranoham en sluit af met 1 Honingtomaat.

Ingrediënten

Ingrediënten Caesar salad on a stick (4 stuks)
 1 snee (oud) brood
 2 el olijfolie
 Citroensap, scheutje
 Peper en zout
 4 blaadjes ijsbergsla
 4 plakjes kipfilet
 8 Honingtomaten
Ingrediënten Halloumi heaven on a stick (4 stuks)
 8 plakjes courgette
 8 stukjes halloumi, van 2 x 2 cm
 Olijfolie, om in te bakken
 8 Honingtomaten
Ingrediënten 1001 nights on a stick (4 stuks)
 8 plakjes aubergine
 Olijfolie, om in te bakken
 4 falafelballetjes
 8 Honingtomaten
Ingrediënten The Italian on a stick (4 stuks)
 12 Honingtomaten
 16 basilicumblaadjes
 8 mozzarellabolletjes
Ingrediënten Tapas on a stick (4 stuks)
 8 Honingtomaten
 8 plakjes Serranoham
 4 groene olijven

Instructies

Bereidingswijze Ceasar salad on a stick
1

Snijd het brood in stukken van 2 bij 2 cm. Meng de stukjes brood met wat olijfolie, citroensap en een snufje peper en zout. Bak de croutons goudbruin in een grillpan of koekenpan.

2

Scheur de ijsbergsla in middelgrote stukken. Rijg de ingrediënten in de volgende volgorde op de prikker: 1 Honingtomaat, 1 stukje ijsbergsla, 1 plakje kipfilet, 1 crouton en tot slot 1 Honingtomaat.

Bereidingswijze Halloumi heaven on a stick
3

Bestrijk de plakjes courgette en halloumi met olijfolie. Gril deze aan beide kanten kort aan in een grillpan totdat er goudbruine strepen ontstaan. Laat even afkoelen.

4

Rijg 1 Honingtomaat aan een prikker, gevolgd door 1 stukje halloumi, 1 plakje courgette, 1 stukje halloumi, 1 plakje courgette en tot slot 1 Honingtomaat.

Bereidingswijze 1001 nights on a stick
5

Snijd de aubergine in gelijkmatige plakjes en bestrijk met olijfolie. Gril de aubergine aan beide kanten kort in de grillpan totdat er goudbruine strepen ontstaan.

6

Verwarm de falafel kort in een koekenpan. Laat kort afkoelen. Rijg 1 Honingtomaat aan een prikker, volg met 1 plakje aubergine, 1 falafelballetje, 1 plakje aubergine en tot slot 1 Honingtomaat.

Bereidingswijze The Italian on a stick
7

Rijg 1 Honingtomaat aan een prikker, gevolgd door 2 blaadjes basilicum, 1 mozzarellabolletje en 1 Honingtomaat. Rijg nog 2 blaadjes basilicum en 1 mozzarellabolletje aan de prikker en sluit af met een Honingtomaat.

Bereidingswijze Tapas on a stick
8

Rijg 1 Honingtomaat aan een prikker. Vouw het plakje serranoham zigzaggend aan de spies gevolgd door een groene olijf. Doe dit nogmaals met 1 plakje serranoham en sluit af met 1 Honingtomaat.

Smaakvolle prikkers met Honingtomaten®

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.