Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Smeuïge maïscake met karamelsaus en pecannoten

Wist je dat maïs niet alleen lekker is in hartige gerechten, maar ook in zoet gebak? De traditionele Mexicaanse maïscake krijgt in dit recept extra smaak dankzij de zelfgemaakte karamelsaus en pecannoten. Het is een lekker stevige en smeuïge cake.

NiveauGemiddeld

Voorziet in12 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd1 uur 5 minutenTotale Tijd1 uur 20 minuten

Ingrediënten
 130 gr boter + extra om in te vetten
 110 gr patentbloem + wat extra voor het bakblik
 500 gr maïs
 130 gr suiker
 4 eieren
 400 ml gecondenseerde melk
 16 gr bakpoeder
 ½ tl vanille-extract
 80 ml water
 60 ml slagroom
 50 gr pecannoten
Extra keukenbenodigdheden
 Bakblik

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakvorm in met boter en bestuif met wat bloem.

2

Maal de maïs, bloem, 90 gr boter, 50 gr suiker, eieren, gecondenseerde melk, bakpoeder en vanille-extract fijn in de blender tot een glad beslag. Giet het mengsel in het bakblik en plaats in de oven voor 65 min. Check de cake na 45 min. Kleurt de cake al donker? Dek deze dan af met aluminiumfolie.

3

Doe 80 gr suiker en 80 ml water in een steelpan. Kook het suikerwater in tot het bruin begint te verkleuren. Voeg dan de slagroom en 40 gr boter toe. Giet de karamel over de afgekoelde cake. Hak de pecannoten in grove stukken en strooi over de warme karamelsaus.

Ingrediënten

Ingrediënten
 130 gr boter + extra om in te vetten
 110 gr patentbloem + wat extra voor het bakblik
 500 gr maïs
 130 gr suiker
 4 eieren
 400 ml gecondenseerde melk
 16 gr bakpoeder
 ½ tl vanille-extract
 80 ml water
 60 ml slagroom
 50 gr pecannoten
Extra keukenbenodigdheden
 Bakblik

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakvorm in met boter en bestuif met wat bloem.

2

Maal de maïs, bloem, 90 gr boter, 50 gr suiker, eieren, gecondenseerde melk, bakpoeder en vanille-extract fijn in de blender tot een glad beslag. Giet het mengsel in het bakblik en plaats in de oven voor 65 min. Check de cake na 45 min. Kleurt de cake al donker? Dek deze dan af met aluminiumfolie.

3

Doe 80 gr suiker en 80 ml water in een steelpan. Kook het suikerwater in tot het bruin begint te verkleuren. Voeg dan de slagroom en 40 gr boter toe. Giet de karamel over de afgekoelde cake. Hak de pecannoten in grove stukken en strooi over de warme karamelsaus.

Smeuïge maïscake met karamelsaus en pecannoten

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.