Soep is de perfecte maaltijd om even lekker bij op te warmen. Veel soepen zijn makkelijk om te maken en heb je, zodra het op het vuur staat, weinig omkijken naar. Ook kun je eindeloos variëren met recepten. Heb je bijvoorbeeld al eens gele-paprikasoep geprobeerd? Of een snert met een Italiaans tintje? We hebben een aantal snelle en makkelijke soepen voor je op een rijtje gezet die je binnen 20 á 30 minuten op tafel hebt staan.
Romige vissoep met aardappeltjes en broccoli
Deze romige vissoep is geïnspireerd op de Scandinavische manier van vissoep maken. Dit is vooral terug te zien aan het gebruik van aardappel in deze soep. Wij hebben voor een twist garnalen aan deze soep toegevoegd in plaats van traditionele witvis. Bekijk het recept hier.

Gele-paprikasoep met knapperige tofu croutons
Deze gele-paprikasoep heb je binnen 20 minuten op tafel staan. Naast de heerlijke smaak heeft de soep ook een vrolijke gele kleur. Wij serveren hier knapperige tofu croutons en een flinke dot crème fraîche bij. Perfect voor bijvoorbeeld een regenachtige dag! Bekijk het recept hier.

Sinaasappel-mosterdsoep met bieslook en kip
Mosterd in een soep? Absoluut! Deze sinaasappel-mosterdsoep combineert het friszure van de sinaasappel met het pittige van de Groninger mosterd. Het resultaat is een heerlijk romige soep boordevol smaak. Bekijk het recept hier.

Tom kha kai (Thaise kokossoep met kip)
Wanneer je deze soep maakt, sta je waarschijnlijk watertandend boven de pan. De kruidige en aromatische geur van de kokos en de kruidenpasta komen je al tegemoet. De Tom Kha Kai is een goedgevulde kip-kokossoep uit de Thaise en Laotiaanse keuken. Je waant je even in Azië! Bekijk het recept hier.

Italiaanse snert met roggebrood & spek
Snert is één van Nederlands meest favoriete wintergerechten. Een flinke kom na een frisse boswandeling; snert zorgt ervoor dat je weer heerlijk warm wordt. Een klassieker in een nieuw jasje: geef ‘m een Italiaanse draai door het toevoegen van een Italiaanse kruidenmix. Bekijk het recept hier.

Laat een reactie achter