Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Spaghetti met avocadopesto-garnalen en edamame bonen

Pasta, je kunt er oneindig veel kanten mee op. Wij gaan graag voor een heerlijke spaghetti met een zelfgemaakte avocadopesto, grote garnalen en lekkere edamame boontjes; een echte smaakexplosie!

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 250 gr verse spaghetti
 2 rijpe avocado's
 70 gr geroosterde pijnboompitten
 4 el olijfolie
 60 gr Parmezaanse kaas
 3 teentjes knoflook
 15 gr verse basilicumblaadjes
 7 gr verse koriander
 0,50 limoen, sap
 Peper en zout
 200 gr grote garnalen
 200 gr (koelverse & gedopte) edamame bonen
Keukenbenodigdheden
 Kookpan
 Staafmixer
 Koekenpan

Bereidingswijze
1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Pureer met een staafmixer het vruchtvlees van 2 avocado’s, 30 gr geroosterde pijnboompitten, 3 el olijfolie, 30 gr Parmezaanse kaas, 2 teentjes knoflook, basilicum, koriander en limoensap tot een pesto. Breng de pesto op smaak met peper en zout.

3

Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en pers daarin 1 teentje knoflook uit, bak hierin de garnalen in 3 à 4 minuten gaar en lichtroze.

4

Meng de pesto door de spaghetti en verdeel de pasta over twee diepe borden. Garneer de pasta met edamame bonen, de overgebleven pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en de gebakken garnalen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 250 gr verse spaghetti
 2 rijpe avocado's
 70 gr geroosterde pijnboompitten
 4 el olijfolie
 60 gr Parmezaanse kaas
 3 teentjes knoflook
 15 gr verse basilicumblaadjes
 7 gr verse koriander
 0,50 limoen, sap
 Peper en zout
 200 gr grote garnalen
 200 gr (koelverse & gedopte) edamame bonen
Keukenbenodigdheden
 Kookpan
 Staafmixer
 Koekenpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Pureer met een staafmixer het vruchtvlees van 2 avocado’s, 30 gr geroosterde pijnboompitten, 3 el olijfolie, 30 gr Parmezaanse kaas, 2 teentjes knoflook, basilicum, koriander en limoensap tot een pesto. Breng de pesto op smaak met peper en zout.

3

Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en pers daarin 1 teentje knoflook uit, bak hierin de garnalen in 3 à 4 minuten gaar en lichtroze.

4

Meng de pesto door de spaghetti en verdeel de pasta over twee diepe borden. Garneer de pasta met edamame bonen, de overgebleven pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en de gebakken garnalen.

Spaghetti met avocadopesto-garnalen en edamame bonen

Edamame bonen
Edamame bonen uit blik, de vriezer en de koeling zijn al kort verhit, hierdoor hoef je er in feite niets meer mee ‘te doen’ en kun je ze direct eten. Gebruik je edamame bonen uit de vriezer, dan dien je ze natuurlijk wel eerst eventjes te ontdooien. De aanwijzingen hiervoor staan op de verpakking. Heb je edamame bonen in de peul gekocht? Dan adviseren wij om ze eerst eventjes 5 minuten te koken en daarna te doppen. Edamame bonen in peul zijn echter schaars verkrijgbaar in de standaard supermarkt. Je zult dus eerder gebruik maken van de koelverse gedopte variant!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.