Spaghetti Met Avocadopesto Garnalen En Edamame Bonen
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Spaghetti met avocadopesto-garnalen en edamame bonen

Pasta, je kunt er oneindig veel kanten mee op. Wij gaan graag voor een heerlijke spaghetti met een zelfgemaakte avocadopesto, grote garnalen en lekkere edamame boontjes; een echte smaakexplosie!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept spaghetti met avocadopesto-garnalen en edamame bonen

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Pureer met een staafmixer het vruchtvlees van de avocado’s, 3/7 geroosterde pijnboompitten, 3/4 olijfolie, de helft van de Parmezaanse kaas, 2/3 teentjes knoflook, basilicum, koriander en limoensap tot een pesto. Breng de pesto op smaak met peper en zout.
3
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en pers daarin 1 teentje knoflook uit, bak hierin de garnalen in 3 à 4 minuten gaar en lichtroze.
4
Meng de pesto door de spaghetti en verdeel de pasta over twee diepe borden. Garneer de pasta met edamame bonen, de overgebleven pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en de gebakken garnalen.

Edamame bonen

Edamame bonen uit blik, de vriezer en de koeling zijn al kort verhit, hierdoor hoef je er in feite niets meer mee ‘te doen’ en kun je ze direct eten. Gebruik je edamame bonen uit de vriezer, dan dien je ze natuurlijk wel eerst eventjes te ontdooien. De aanwijzingen hiervoor staan op de verpakking. Heb je edamame bonen in de peul gekocht? Dan adviseren wij om ze eerst eventjes 5 minuten te koken en daarna te doppen. Edamame bonen in peul zijn echter schaars verkrijgbaar in de standaard supermarkt. Je zult dus eerder gebruik maken van de koelverse gedopte variant!

Welke groenten past bij garnalen en pasta?

Spinazie past goed bij garnalen en pasta. Het voegt een heerlijke smaak en textuur toe aan het gerecht en biedt ook voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen. Andere opties zijn courgette, paprika, tomaat en broccoli.

Welke wijn hoort bij een pasta met garnalen?

Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past goed bij pasta met garnalen. De frisse en fruitige smaak van de wijn combineert goed met de lichte en delicate smaak van de garnalen en vormt een perfecte aanvulling op de pasta.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Vis
  • Ei
  • Sulfiet
  • Noten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via