Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Spaghetti met zeekraal en mosselen

Spaghetti met zeekraal en mosselen

Deze spaghetti met zeekraal en mosselen zet je in een mum van tijd op tafel. De zilte smaak van de zeekraal combineert perfect met mosselen. Bovendien is zeekraal een goede bron van voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Een gezonde smaakmaker met een heerlijke bite!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Totale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 500 gr mosselen
 250 gr spaghetti
 1 ui
 300 gr cherrytomaten
 1 el olijfolie
 Peper en zout
 1 citroen
 100 gr zeekraal

Bereidingswijze
1

Spoel de mosselen af met koud water en haal de mosselen met een kapotte schelp eruit. Breng de mosselen aan de kook in een grote pan met water. Kook ze in ongeveer 8 min. gaar met de deksel op de pan totdat ze open gaan staan. Bereid ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

2

Verwijder de mosselen die nog dicht zitten en haal de overige mosselen uit de schelp. Houd een aantal mosselen in de schelp apart ter garnering.

3

Snipper de ui en halveer de cherrytomaten. Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 à 3 min. en voeg de spaghetti, mosselen en cherrytomaten toe. Roer even om en breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd de citroen in partjes. Verwijder eventuele verharde delen aan de onderkant van de zeekraal en meng door de pasta.

5

Verdeel de pasta over 2 (diepe) borden. Garneer met de apart gehouden mosselen in de schelp en een partje citroen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 500 gr mosselen
 250 gr spaghetti
 1 ui
 300 gr cherrytomaten
 1 el olijfolie
 Peper en zout
 1 citroen
 100 gr zeekraal

Instructies

Bereidingswijze
1

Spoel de mosselen af met koud water en haal de mosselen met een kapotte schelp eruit. Breng de mosselen aan de kook in een grote pan met water. Kook ze in ongeveer 8 min. gaar met de deksel op de pan totdat ze open gaan staan. Bereid ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

2

Verwijder de mosselen die nog dicht zitten en haal de overige mosselen uit de schelp. Houd een aantal mosselen in de schelp apart ter garnering.

3

Snipper de ui en halveer de cherrytomaten. Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 à 3 min. en voeg de spaghetti, mosselen en cherrytomaten toe. Roer even om en breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd de citroen in partjes. Verwijder eventuele verharde delen aan de onderkant van de zeekraal en meng door de pasta.

5

Verdeel de pasta over 2 (diepe) borden. Garneer met de apart gehouden mosselen in de schelp en een partje citroen.

Spaghetti met zeekraal en mosselen

Meer recepten met mosselen? Bekijk deze pagina!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.