Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Spinaziecurry met witte kaas en flatbread

Spinaziecurry met witte kaas en flatbread

Wist je dat het in India heel normaal is om met je handen te eten? Met dit recept kun je haast niet anders! Dip de flatbread in de heerlijke spinaziecurry en geniet van deze lekkere maaltijd.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 1 ½ l water
 300 gr spinazie
 2 ½ tl zout
 1 ui
 5 teentjes knoflook
 20 gr verse gember
 2 el olie
 1 tl chilivlokken
 1 tl komijnzaad
 2 tomaten
 ½ tl kurkuma
 1 tl garam masala
 200 gr witte kaas
 5 gr verse koriander
 2 lente-uitjes
 220 gr tarwebloem
 2 el boter
Extra keukenbenodigdheden
 Blender

Bereidingswijze
1

Breng een pan met 1 l water aan de kook en voeg de spinazie en 1 tl zout toe. Schep na 1 min. de spinazie uit het water en leg kort in een kom met koud water. Schep de spinazie vervolgens uit het koude water en maal fijn in een blender.

2

Snijd de ui, 2 knoflookteentjes en gember fijn. Verhit 1 el olie in een pan en voeg de knoflook, gember, ui, chilivlokken en komijnzaad toe. Snijd de tomaten in blokjes en voeg samen met de kurkuma en garam masala toe aan de pan. Voeg na 3 min. bakken de spinazie en 150 ml water toe.

3

Snijd de witte kaas in blokjes van 1 bij 1 cm. Verhit een koekenpan met 1 el olie en bak de kaas kort aan alle zijdes aan. Roer de kaas door het spinaziemengsel, draai het vuur laag en laat 10 min. pruttelen.

4

Pers de overige knoflook en snijd de koriander fijn. Snijd de lente-ui in dunne ringen en meng met de knoflook, koriander, 1 ½ tl zout, 350 ml water en 220 gr bloem. Meng het geheel met een garde tot een glad beslag. Smelt 1 el boter en roer door het beslag. Schep met een soeplepel beslag in een hete pan met antiaanbaklaag en bak het flatbread aan beide zijden op middelhoog vuur. Voeg eventueel wat extra boter toe zodra het flatbread begint te verkleuren.

5

Serveer het flatbread samen met de spinaziecurry.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 ½ l water
 300 gr spinazie
 2 ½ tl zout
 1 ui
 5 teentjes knoflook
 20 gr verse gember
 2 el olie
 1 tl chilivlokken
 1 tl komijnzaad
 2 tomaten
 ½ tl kurkuma
 1 tl garam masala
 200 gr witte kaas
 5 gr verse koriander
 2 lente-uitjes
 220 gr tarwebloem
 2 el boter
Extra keukenbenodigdheden
 Blender

Instructies

Bereidingswijze
1

Breng een pan met 1 l water aan de kook en voeg de spinazie en 1 tl zout toe. Schep na 1 min. de spinazie uit het water en leg kort in een kom met koud water. Schep de spinazie vervolgens uit het koude water en maal fijn in een blender.

2

Snijd de ui, 2 knoflookteentjes en gember fijn. Verhit 1 el olie in een pan en voeg de knoflook, gember, ui, chilivlokken en komijnzaad toe. Snijd de tomaten in blokjes en voeg samen met de kurkuma en garam masala toe aan de pan. Voeg na 3 min. bakken de spinazie en 150 ml water toe.

3

Snijd de witte kaas in blokjes van 1 bij 1 cm. Verhit een koekenpan met 1 el olie en bak de kaas kort aan alle zijdes aan. Roer de kaas door het spinaziemengsel, draai het vuur laag en laat 10 min. pruttelen.

4

Pers de overige knoflook en snijd de koriander fijn. Snijd de lente-ui in dunne ringen en meng met de knoflook, koriander, 1 ½ tl zout, 350 ml water en 220 gr bloem. Meng het geheel met een garde tot een glad beslag. Smelt 1 el boter en roer door het beslag. Schep met een soeplepel beslag in een hete pan met antiaanbaklaag en bak het flatbread aan beide zijden op middelhoog vuur. Voeg eventueel wat extra boter toe zodra het flatbread begint te verkleuren.

5

Serveer het flatbread samen met de spinaziecurry.

Spinaziecurry met witte kaas en flatbread

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.