Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Spruitjesstamppot met appel en bacon

Deze spruitjesstamppot heeft een frisse, zoete twist door de toevoeging van appel. Daarnaast zorgt de knapperige bacon voor een lekkere bite. Dit heerlijke gerecht staat in 35 minuutjes op tafel en is een lekkere variatie op de traditionele spruitjesstamppot.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 200 gr aardappelen
 400 gr spruiten
 2 el plantaardige olie
 1 tl korianderzaad, gemalen
 Mespuntje kardemom
 1 tl komijn
 Peper en zout
 100 gr bakbacon
  (Elstar) appel
 1 tl honing
 60 ml volle melk

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil en snijd de aardappelen in vieren. Kook de aardappelen in 15 à 20 min. gaar.

2

Maak de spruiten schoon en snijd ze doormidden. Meng in een kom de spruiten, olie, koriander, kardemon, komijn, peper en zout. Snijd de bakbacon één keer in de lengte doormidden.

3

Verdeel de spruiten over driekwart van een bakplaat en leg de bacon op de overige plek neer. Bak de spruiten en bacon in 15 min gaar. Indien de spruitjes nog niet gaar zijn, kun je deze nog 5 min. in de oven laten zonder de bacon.

4

Snijd de appel in blokjes en verwijder het klokhuis. Bak de appelblokjes lichtbruin in een koekenpan met de honing.

5

Giet de aardappelen af en pureer deze samen met de melk. Schep de spruiten door de aardappelpuree.

6

Serveer de stamppot met appelblokjes en knapperige bacon.

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 gr aardappelen
 400 gr spruiten
 2 el plantaardige olie
 1 tl korianderzaad, gemalen
 Mespuntje kardemom
 1 tl komijn
 Peper en zout
 100 gr bakbacon
  (Elstar) appel
 1 tl honing
 60 ml volle melk

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil en snijd de aardappelen in vieren. Kook de aardappelen in 15 à 20 min. gaar.

2

Maak de spruiten schoon en snijd ze doormidden. Meng in een kom de spruiten, olie, koriander, kardemon, komijn, peper en zout. Snijd de bakbacon één keer in de lengte doormidden.

3

Verdeel de spruiten over driekwart van een bakplaat en leg de bacon op de overige plek neer. Bak de spruiten en bacon in 15 min gaar. Indien de spruitjes nog niet gaar zijn, kun je deze nog 5 min. in de oven laten zonder de bacon.

4

Snijd de appel in blokjes en verwijder het klokhuis. Bak de appelblokjes lichtbruin in een koekenpan met de honing.

5

Giet de aardappelen af en pureer deze samen met de melk. Schep de spruiten door de aardappelpuree.

6

Serveer de stamppot met appelblokjes en knapperige bacon.

Spruitjesstamppot met appel en bacon

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.