Spruitjesstamppot met een Thaise twist

Spruitjesstamppot

Geef een Thaise twist aan je spruitjesstamppot! Wij voegen kokosmelk, boemboe groene curry en rode peper toe voor een Aziatisch tintje.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 600 gr stamppotaardappelen, geschild en in stukken
 1 rode ui
 3 el olie
 500 gr spruiten, schoongemaakt
 100 gr boemboe groene curry
 200 ml kokosmelk
 450 gr kiphaasjes
 10 gr koriander
 50 gr cashewnoten
 1 rode peper
Keukenbenodigdheden
 Pan
 2 Koekenpannen

Bereidingswijze
1

Zet de aardappelen op in ruim water, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. Giet de aardappelen af en zet opzij.

2

Snipper de ui fijn. Fruit de ui in een koekenpan 1 minuut aan in 2 el olie. Voeg de spruitjes toe en roerbak ze 5 minuten. Voeg vervolgens de boemboe toe en bak kort mee. Giet de kokosmelk erbij, breng aan de kook en laat het geheel 15 minuten sudderen.

3

Snijd de kiphaasjes in kleine stukjes en hak de koriander en cashewnoten fijn. Verhit 1 el olie in een pan en bak de kiphaasstukjes krokant. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd de rode peper in ringetjes. Schep de spruitjes bij de aardappelen en stamp tot een grove stamppot. Serveer de stamppot met de knapperige kiphaasstukjes en top af met cashewnoten, koriander en rode peper.

Ingrediënten

Ingrediënten
 600 gr stamppotaardappelen, geschild en in stukken
 1 rode ui
 3 el olie
 500 gr spruiten, schoongemaakt
 100 gr boemboe groene curry
 200 ml kokosmelk
 450 gr kiphaasjes
 10 gr koriander
 50 gr cashewnoten
 1 rode peper
Keukenbenodigdheden
 Pan
 2 Koekenpannen

Instructies

Bereidingswijze
1

Zet de aardappelen op in ruim water, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. Giet de aardappelen af en zet opzij.

2

Snipper de ui fijn. Fruit de ui in een koekenpan 1 minuut aan in 2 el olie. Voeg de spruitjes toe en roerbak ze 5 minuten. Voeg vervolgens de boemboe toe en bak kort mee. Giet de kokosmelk erbij, breng aan de kook en laat het geheel 15 minuten sudderen.

3

Snijd de kiphaasjes in kleine stukjes en hak de koriander en cashewnoten fijn. Verhit 1 el olie in een pan en bak de kiphaasstukjes krokant. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd de rode peper in ringetjes. Schep de spruitjes bij de aardappelen en stamp tot een grove stamppot. Serveer de stamppot met de knapperige kiphaasstukjes en top af met cashewnoten, koriander en rode peper.

Spruitjesstamppot met een Thaise twist

Ben jij op zoek naar een originele stamppot? Check hier onze stamppotten. Bijvoorbeeld onze Indische preistamp met ketjapspeklapjes, een Hollands gerecht bomvol Indische ingrediënten.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.