Steak Tartare
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Steak tartare

Deze simpele klassieker is een plaatje om naar te kijken! Het gerecht bevat verschillende texturen en smaakcombinaties van zoet, zuur en zout. De gebakken kapperappeltjes zorgen voor een lekkere umami smaak. Ideaal als lunch of voorgerecht.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept steak tartare

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Snijd de biefstuk heel fijn. Meng het fijngesneden vlees met de helft van de mosterd, zout en peper. Plaats steekringen (Ø 9 cm) in het midden op twee borden en verdeel de biefstuk over de ringen. Druk goed aan. Haal de steekringen er voorzichtig af.
2
Laat de kapperappeltjes uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de kapperappeltjes in 4 min. krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
3
Snijd het stokbrood in plakjes en rooster goudbruin in dezelfde koekenpan.
4
Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel in langwerpige reepjes. Snijd de augurk fijn. Breek de eieren en bewaar de eidooiers in één helft van de eierschaal. Plaats in het midden van de steak tartaar.
5
Leg de waterkers om de steak tartare heen. Verdeel de kaperappeltjes, appel en augurk over het gerecht. Garneer met de tuinkers. Maak het bord af door met de overige mosterd strepen te trekken over het bord. Verdeel het grove zeezout over het geheel en serveer met het geroosterde brood.

Wat is steak tartare?

Steak tartare is een rauw vleesgerecht, gemaakt van fijngehakte rauwe biefstuk en gemengd met kruiden, specerijen en andere ingrediënten zoals mosterd, kappertjes en ui. Het wordt vaak geserveerd met brood en frietjes.

Welk vlees kun je voor steak tartare gebruiken?

Voor steak tartare wordt meestal rundvlees gebruikt, vaak van de magerste delen van het rund, zoals de ossenhaas of het staartstuk. Het is belangrijk dat het vlees zeer vers en van hoge kwaliteit is en goed gekoeld bewaard wordt.

Welke wijn past bij steak tartare?

Bij steak tartare past over het algemeen een lichtere rode wijn of een frisse witte wijn, zoals bijvoorbeeld een Pinot Noir, Beaujolais, Cabernet Franc of Sauvignon Blanc. Het is ook belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke smaak en de specifieke ingrediënten en bereidingswijze van het gerecht.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Lunch & brunch
Cuisine
Mediterraans
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Vlees
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via