Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Sticky summer buns met citroen en framboos

sticky buns

Heerlijk lang in de keuken staan om iets lekkers te bakken, wij houden ervan! Ons recept voor sticky summer buns is hier perfect voor. Met deze heerlijke, frisse broodjes met frambozen ben je wel even zoet, maar het eindresultaat is geweldig!

NiveauGevorderd

Voorziet in12 Porties
Voorbereiding30 minutenKooktijd1 uur 30 minutenTotale Tijd2 uren

Ingrediënten
 60 ml melk
 7 gr droge gist
 480 gr bloem
 Snufje zout
 50 gr suiker
 6 gr vanillesuiker
 170 gr boter, op kamertemperatuur in blokjes
 2 eieren
 85 gr cream cheese
 227 gr poedersuiker
 1 citroen
 100 gr frambozen fruitspread minder suiker
 140 gr verse frambozen
Keukenbenodigdheden
 Keukenmachine
 Magnetron
 Oven
 Bakblik

Bereidingswijze oven
1

Verwarm de melk in de magnetron tot ca. 40°C (handwarm). Los de gist en 50 gr suiker op in de warme melk. Laat het geheel 5 minuten rijzen met plasticfolie over het schaaltje.

2

Mix in een keukenmachine met deeghaken bloem, zout en vanillesuiker tot een geheel. Voeg hier het gistmengsel aan toe, gevolgd door de helft van de boter. Voeg vervolgens de eieren een voor een toe en blijf mengen tot er een plakkerig deeg ontstaat. Smelt de rest van de boter in een pannetje en meng met de frambozen fruitspread.

3

Vet een grote kom in met wat boter en leg het deeg op de bodem. Bedek de kom met plasticfolie en laat het deeg voor 1 uur rijzen op een warme, vochtige plek zonder tocht. Verwarm de oven voor op 175°C.

4

Strooi een dun laagje bloem op het aanrecht en rol het deeg uit tot een rechthoek van 20 bij 30 cm. Bestrijk het hele oppervlak met de gesmolten boter gemixt met frambozenspread en laat een rand van een halve centimeter over. Verdeel vervolgens ¾ van de verse frambozen over het deeg, bewaar de rest voor de garnering.

5

Rol het deeg strak op en snijd de rol in 12 gelijke stukken. Vet een bakblik in en plaats de plakjes op hun kant in het bakblik. Bak de sticky summer buns 30-35 minuten in het midden van de oven.

6

Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Meng de cream cheese met 2 tl citroensap en poedersuiker tot een glazuur. Bewaar de citroenrasp voor de garnering.

7

Laat de sticky summer buns een klein beetje afkoelen in het bakblik en bestrijk vervolgens het cream cheese glazuur over de broodjes. Garneer de broodjes met citroenrasp en verse frambozen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 60 ml melk
 7 gr droge gist
 480 gr bloem
 Snufje zout
 50 gr suiker
 6 gr vanillesuiker
 170 gr boter, op kamertemperatuur in blokjes
 2 eieren
 85 gr cream cheese
 227 gr poedersuiker
 1 citroen
 100 gr frambozen fruitspread minder suiker
 140 gr verse frambozen
Keukenbenodigdheden
 Keukenmachine
 Magnetron
 Oven
 Bakblik

Instructies

Bereidingswijze oven
1

Verwarm de melk in de magnetron tot ca. 40°C (handwarm). Los de gist en 50 gr suiker op in de warme melk. Laat het geheel 5 minuten rijzen met plasticfolie over het schaaltje.

2

Mix in een keukenmachine met deeghaken bloem, zout en vanillesuiker tot een geheel. Voeg hier het gistmengsel aan toe, gevolgd door de helft van de boter. Voeg vervolgens de eieren een voor een toe en blijf mengen tot er een plakkerig deeg ontstaat. Smelt de rest van de boter in een pannetje en meng met de frambozen fruitspread.

3

Vet een grote kom in met wat boter en leg het deeg op de bodem. Bedek de kom met plasticfolie en laat het deeg voor 1 uur rijzen op een warme, vochtige plek zonder tocht. Verwarm de oven voor op 175°C.

4

Strooi een dun laagje bloem op het aanrecht en rol het deeg uit tot een rechthoek van 20 bij 30 cm. Bestrijk het hele oppervlak met de gesmolten boter gemixt met frambozenspread en laat een rand van een halve centimeter over. Verdeel vervolgens ¾ van de verse frambozen over het deeg, bewaar de rest voor de garnering.

5

Rol het deeg strak op en snijd de rol in 12 gelijke stukken. Vet een bakblik in en plaats de plakjes op hun kant in het bakblik. Bak de sticky summer buns 30-35 minuten in het midden van de oven.

6

Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Meng de cream cheese met 2 tl citroensap en poedersuiker tot een glazuur. Bewaar de citroenrasp voor de garnering.

7

Laat de sticky summer buns een klein beetje afkoelen in het bakblik en bestrijk vervolgens het cream cheese glazuur over de broodjes. Garneer de broodjes met citroenrasp en verse frambozen.

Sticky summer buns met limoen en framboos
Sticky summer buns met limoen en framboos

Lekkere, zoete broodjes zijn bij ons altijd welkom! Onze snelle cinnamon rolls met banaan zijn een echte aanrader, check het recept hier!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.