Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Tabouleh salade met granaatappelsaus

Tabouleh salade met granaatappelsaus

Tabouleh is een klassieke Midden-Oosterse salade, ideaal als bijgerecht, lunch of voorgerecht. De verse kruiden zijn echte smaakmakers in de salade en de granaatappelsaus zorgt voor een friszure touch.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 150 ml water
 75 gr bulgur
 3 el olijfolie
 40 gr verse peterselie
 20 gr verse munt
 2 tomaten
 4 snack komkommers
 45 gr citroensap
 2 el MEZEAST Granaatappelsaus

Bereidingswijze
1

Breng het water aan de kook en roer in een apart bakje de bulgur en 1 el olijfolie door elkaar. Voeg daarna de bulgur toe aan het kokende water en laat het 2 minuten doorkoken. Draai vervolgens het vuur uit en laat de bulgur met een deksel op de pan verder wellen.

2

Snijd de tomaat in blokjes en de snackkomkommer twee keer over de lengte, en vervolgens in kleine plakjes.

3

Verwijder de dikke takjes van de munt. Hak daarna de muntblaadjes en 2/3 van de peterselie met steeltjes fijn. Voeg de kruiden bij de tomaat en komkommer en meng door elkaar.

4

Giet de bulgur af met een zeef en laat iets afkoelen. Pluk de blaadjes van de overige takjes peterselie.

5

Voeg de bulgur samen met 2 el olie toe aan de tomaat, komkommer en kruiden. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout. Roer alles goed door elkaar. Besprenkel de salade tot slot met de granaatappelsaus.

Ingrediënten

Ingrediënten
 150 ml water
 75 gr bulgur
 3 el olijfolie
 40 gr verse peterselie
 20 gr verse munt
 2 tomaten
 4 snack komkommers
 45 gr citroensap
 2 el MEZEAST Granaatappelsaus

Instructies

Bereidingswijze
1

Breng het water aan de kook en roer in een apart bakje de bulgur en 1 el olijfolie door elkaar. Voeg daarna de bulgur toe aan het kokende water en laat het 2 minuten doorkoken. Draai vervolgens het vuur uit en laat de bulgur met een deksel op de pan verder wellen.

2

Snijd de tomaat in blokjes en de snackkomkommer twee keer over de lengte, en vervolgens in kleine plakjes.

3

Verwijder de dikke takjes van de munt. Hak daarna de muntblaadjes en 2/3 van de peterselie met steeltjes fijn. Voeg de kruiden bij de tomaat en komkommer en meng door elkaar.

4

Giet de bulgur af met een zeef en laat iets afkoelen. Pluk de blaadjes van de overige takjes peterselie.

5

Voeg de bulgur samen met 2 el olie toe aan de tomaat, komkommer en kruiden. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout. Roer alles goed door elkaar. Besprenkel de salade tot slot met de granaatappelsaus.

Tabouleh salade met granaatappelsaus

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.