Tagliatelle met paprikasaus en bospaddenstoelen

Tagliatelle

Je kunt ons wakker maken voor een goed bord pasta. Zo ook voor deze tagliatelle met zelfgemaakte paprikasaus en gebakken bospaddenstoelen. De cashewnoten zorgen voor een lekkere crunchy topping aan dit romige pastagerecht.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd5 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 4 rode paprika's
 100 ml kookroom
 Peper en zout
 Snufje chilipoeder (naar wens)
 250 gr verse tagliatelle
 200 gr bospaddenstoelen
 1 sjalot
 2 teentjes knoflook
 2 takjes tijm
 2 el olijfolie
 2 takjes rozemarijn
 90 gr gezouten cashewnoten
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Maatbeker
 Staafmixer
 Pan
 Koekenpan

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 220°C. Verpak de rode paprika’s individueel in aluminiumfolie en rooster deze 30 minuten in de oven. Haal uit de oven en verwijder de zaadlijsten en het vel van de paprika’s. Bewaar het sap dat is vrijgekomen in een maatbeker. Pureer de paprika’s samen met de kookroom en opgevangen sap tot een romige saus. Breng op smaak met peper, zout en een snufje chilipoeder.

2

Kook de tagliatelle in 4 minuten gaar en laat uitlekken.

3

Snijd de bospaddenstoelen in grove stukken en snipper de sjalot en knoflook fijn. Ris de tijm los van de takjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en voeg de gesnipperde sjalot, knoflook, losgeriste tijm en takjes rozemarijn toe. Laat de sjalot glazig worden en voeg de bospaddenstoelen toe. Laat deze 4 minuten meebakken en schep vervolgens uit de pan en zet aan de kant.

4

Warm de paprikasaus op laag vuur op in de koekenpan. Voeg de uitgelekte pasta toe aan de saus.

5

Verdeel de pasta over twee borden en top af met het bospaddenstoelenmengsel en gezouten cashewnoten.

Ingrediënten

Ingrediënten
 4 rode paprika's
 100 ml kookroom
 Peper en zout
 Snufje chilipoeder (naar wens)
 250 gr verse tagliatelle
 200 gr bospaddenstoelen
 1 sjalot
 2 teentjes knoflook
 2 takjes tijm
 2 el olijfolie
 2 takjes rozemarijn
 90 gr gezouten cashewnoten
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Maatbeker
 Staafmixer
 Pan
 Koekenpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 220°C. Verpak de rode paprika’s individueel in aluminiumfolie en rooster deze 30 minuten in de oven. Haal uit de oven en verwijder de zaadlijsten en het vel van de paprika’s. Bewaar het sap dat is vrijgekomen in een maatbeker. Pureer de paprika’s samen met de kookroom en opgevangen sap tot een romige saus. Breng op smaak met peper, zout en een snufje chilipoeder.

2

Kook de tagliatelle in 4 minuten gaar en laat uitlekken.

3

Snijd de bospaddenstoelen in grove stukken en snipper de sjalot en knoflook fijn. Ris de tijm los van de takjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en voeg de gesnipperde sjalot, knoflook, losgeriste tijm en takjes rozemarijn toe. Laat de sjalot glazig worden en voeg de bospaddenstoelen toe. Laat deze 4 minuten meebakken en schep vervolgens uit de pan en zet aan de kant.

4

Warm de paprikasaus op laag vuur op in de koekenpan. Voeg de uitgelekte pasta toe aan de saus.

5

Verdeel de pasta over twee borden en top af met het bospaddenstoelenmengsel en gezouten cashewnoten.

Tagliatelle met paprikasaus en bospaddenstoelen

Word jij ook zo blij van een heerlijke pasta op je bord? Check dan snel al onze heerlijke pastarecepten. Een van onze favorieten is Spaghetti met avocadopesto-garnalen en edamame bonen, een echte smaakexplosie!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.