Tajine_met_kabeljauw
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Tajine met kabeljauw

Wanneer je deze tajine op tafel zet maak je meteen indruk met de mooie schaal gevuld met heerlijke en geurige ingrediënten. Wij kiezen voor een vistajine, gevuld met kabeljauw. Extra lekker met flatbread en de frisse salade van komkommer, tomaat en verse kruiden.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden

Recept tajine met kabeljauw

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Snijd de rode uien en de helft van de tomaten in partjes. Snijd de wortels en de helft van de citroenen in plakjes. Snijd 3 teentjes knoflook en de helft van de peterselie fijn. Leg de ui, tomaat, wortels en de olijven op de bodem van de tajine. Leg hier de kabeljauwfilets op. Verdeel de fijngesneden knoflook over de visfilets.
2
Meng 2/5 van de zonnebloemolie met de ras el hanout. Schenk over de vis in de tajine. Verdeel de peterselie, plakjes citroen en de takjes tijm over de tajine. Zet de tajine op het vuur en gaar de vis op middelhoog vuur in ongeveer 30 min.
3
Maak intussen de salade. Snijd de komkommer en de overige tomaten in gelijke blokjes van ongeveer ½ bij ½ cm. Snipper de witte ui en snijd de munt en resterende peterselie fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met het sap van de overgebleven citroen, 2/5 el zonnebloemolie en een mespuntje peper en zout.
4
Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestrijk de flatbreads met 1/5 el zonnebloemolie. Pel 1 teentje knoflook en plet met een mes. Wrijf het teentje knoflook over de flatbreads. Bak de flatbreads 8 min. in de oven.
5
Serveer de tajine met de flatbreads en de salade. Scheur stukjes van het flatbread af en eet deze bij de vistajine.

Deze gnocchi met dillepesto en kabeljauw en kabeljauw uit de oven met zelfgemaakte citroensaus ook een aanrader voor de visliefhebber!

Wat is een tajine?

Een tajine is een traditioneel Noord-Afrikaans aardewerken kookgerei dat gebruikt wordt om stoofschotels en andere gerechten te bereiden. Het heeft een kegelvormige deksel waarmee stoom wordt vastgehouden en ingrediënten langzaam worden gegaard.

Hoe gebruik je een tajine?

Om een tajine te gebruiken, plaats je deze op een warmtebron en verwarm je deze langzaam. Vervolgens voeg je ingrediënten toe, beginnend met vlees of groenten die langer moeten stoven. Doe de kegelvormige deksel op de tajine en laat het geheel sudderen op laag vuur. Voeg indien nodig water of bouillon toe om uitdroging te voorkomen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via