Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Thaise groene curry met kip en paksoi

Wij variëren er graag op los met onze curryrecepten. Geef je curry bijvoorbeeld eens een Thaise twist met een groene curry kruidenpasta, paksoi en kipblokjes.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 300 gr Fairtrade Original biologische pandanrijst
 75 gr Fairtrade Original Thaise groene curry kruidenpasta
 400 ml Fairtrade Original kokosmelk
 Olie
 300 gr (vegetarische) kipblokjes
 400 gr Chinese wokgroente
 1 paksoi, in reepjes gesneden
 Verse koriander, grof gehakt
 Sambal badjak of sambal oelek
 Cashewnoten
Keukenbenodigdheden
 Pan
 Wokpan

Bereidingswijze
1

Voeg de rijst toe aan een pan ruim kokend water. Voeg zout toe naar smaak. Zet, zodra het water weer kookt, de warmtebron laag. Doe een deksel op de pan en laat de rijst nog 10 minuten doorkoken. Giet de rijst af en laat hem nog 8 à 10 minuten in de pan staan. Roer voor het serveren los met een vork.

2

Verhit ondertussen een beetje olie in een grote wok en bak hierin de kruidenpasta kort aan. Voeg de (vegetarische) kipblokjes toe en bak ze kort mee. Voeg de wokgroenten en de paksoi toe en wok nog 3-4 minuten.

3

Schenk de kokosmelk in de pan, breng aan de kook en laat vervolgens zachtjes sudderen tot de groenten gaar zijn.

4

Serveer de Thaise groene curry met de rijst en top af met koriander, cashewnoten en een beetje sambal naar smaak.

Ingrediënten

Ingrediënten
 300 gr Fairtrade Original biologische pandanrijst
 75 gr Fairtrade Original Thaise groene curry kruidenpasta
 400 ml Fairtrade Original kokosmelk
 Olie
 300 gr (vegetarische) kipblokjes
 400 gr Chinese wokgroente
 1 paksoi, in reepjes gesneden
 Verse koriander, grof gehakt
 Sambal badjak of sambal oelek
 Cashewnoten
Keukenbenodigdheden
 Pan
 Wokpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Voeg de rijst toe aan een pan ruim kokend water. Voeg zout toe naar smaak. Zet, zodra het water weer kookt, de warmtebron laag. Doe een deksel op de pan en laat de rijst nog 10 minuten doorkoken. Giet de rijst af en laat hem nog 8 à 10 minuten in de pan staan. Roer voor het serveren los met een vork.

2

Verhit ondertussen een beetje olie in een grote wok en bak hierin de kruidenpasta kort aan. Voeg de (vegetarische) kipblokjes toe en bak ze kort mee. Voeg de wokgroenten en de paksoi toe en wok nog 3-4 minuten.

3

Schenk de kokosmelk in de pan, breng aan de kook en laat vervolgens zachtjes sudderen tot de groenten gaar zijn.

4

Serveer de Thaise groene curry met de rijst en top af met koriander, cashewnoten en een beetje sambal naar smaak.

Thaise groene curry met kip en paksoi

Kun jij niet genoeg krijgen van lekkere curryrecepten? Bekijk dan vooral eens ons recept voor een heerlijke zoete aardappelcurry met paprika!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.