Kai Panang Thaise Kip In Pindacurry
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip

Kai panang (Thaise kip in pindacurry)

Kai Panang, één van de zeer populaire curry’s uit Thailand, staat vaak ook wel bekend als Thaise rode curry. Deze heerlijke kip in pindacurry is ietwat pittig en snel en makkelijk te bereiden. Een ideaal gerecht voor wanneer er snel iets lekkers op tafel getoverd moet worden.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept kai panang (thaise kip in pindacurry)

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verhit 2 el olie in een wok en fruit de ui kort. Voeg paprikablokjes en knoflook toe en bak nog even mee. Bak de kipblokjes 5 minuten mee in de wok, haal het kipmengsel uit de pan en zet opzij.
2
Zet de wok terug op het vuur, voeg 1 el olie toe samen met de boemboe rode curry en 1 el kokosmelk. Bak dit al roerend 3 minuten tot de boemboe lekker begint te geuren. Giet de rest van de kokosmelk in de wok en breng het geheel aan de kook.
3
Draai het vuur laag en roer de pindakaas door de curry, totdat alle pindakaas is opgelost. Doe het kipmengsel terug in de pan samen met de vissaus, sojasaus en limoensap en laat nog 10 minuten zachtjes pruttelen.
4
Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking. Serveer de Kai Panang in kommetjes met de gekookte rijst en blokjes komkommer en garneer met de koriander en bosui.

Tip! Geef het Thaise gerecht nog extra bite met grof gehakte pinda’s en ringetjes rode peper als extra garnering!

Meer heerlijke recepten uit de Thaise keuken

Lekkere kipcurry maken en gek op bijvoorbeeld saté? Dan is deze Thais curry Kai Panang echt iets voor jou. Geurige boemboe,
kokosmelk en een vleugje pit. Zelf maken is een fluitje van een cent!
Dit heerlijke gerecht staat binnen een kwartier bij je op tafel.

Wij houden van de Thaise keuken! Jij ook? Bekijk dan zeker het recept voor onze Thaise kokossoep!

Wat is een panang curry?

De panang curry komt voor sommigen misschien wel vanzelfsprekend uit de Thaise keuken. Het wordt gemaakt van een rode curry pasta. Hier worden nog geroosterde pinda’s aan toegevoegd. Je eet een penang curry in de meeste gevallen met kip, maar je kunt het ook eten met bijvoorbeeld gehakt of vis.

Hoe smaakt panang curry?

De penang curry heeft een vrij milde, maar wel een romige, lichte zoete en nootachtige smaak. Het smaakt vooral warm en kruidig. Verder is de curry zeker niet te pittig.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Pinda
  • Vis
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Thais
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Curry
Rijst
Voorkeuren
Bevat vlees
Bevat kip

Gemaakt door Eatertainment

Delen via