Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Tiffin: gele rijst, gele curry met kip en chutney

Tiffin met gele rijst

Tiffin is een Indiaas-Engels woord voor een soort maaltijd. In bepaalde delen van India kan het ook verwijzen naar de middaglunch en dat is precies waar wij de tiffin voor gebruiken. Een tiffin bestaat uit verschillende bakjes, ieder bakje is gevuld met een onderdeel voor een complete lunch: gele rijst, gele curry met kip en naanbrood met chutney.

NiveauBeginner

Voorziet in1 Portie
Prep Tijd30 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediënten gele rijst
 300 gr gele rijst
Ingrediënten gele curry met kip
 300 gr kipfilet in blokjes
 Zonnebloemolie
 70 gr yellow curry paste
 200 gr bosui
 165 ml kokosroom
 1 rode paprika
 Zout
Ingrediënten naanbrood met chutney
 1 naanbrood
 1 potje Hero Gemberjam
 2 sjalotjes
 4 gr rode chilivlokken
 15 gr mango
 2 el ciderazijn

Bereidingswijze gele rijst
1

Kook de gele rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bereidingswijze gele curry met kip
2

Verhit olie in een wok en bak de kip in 3 min rondom bruin. Roer de currypasta erdoor en bak 1 minuut mee.

3

Snijd de paprika in reepjes. Snijd de bosui in drieën. Voeg de paprika en bosui toe en bak nog 3 minuten.

4

Schenk de kokosroom erbij en laat 3 minuten stoven. Breng op smaak met zout.

Bereidingswijze naanbrood met chutney
5

Bak het naanbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in punten.

6

Pel en snipper de sjalotjes. Snijd de mango in blokjes. Meng de sjalotjes en mango met de Hero Gemberjam, rode chilivlokken en azijn.

Ingrediënten

Ingrediënten gele rijst
 300 gr gele rijst
Ingrediënten gele curry met kip
 300 gr kipfilet in blokjes
 Zonnebloemolie
 70 gr yellow curry paste
 200 gr bosui
 165 ml kokosroom
 1 rode paprika
 Zout
Ingrediënten naanbrood met chutney
 1 naanbrood
 1 potje Hero Gemberjam
 2 sjalotjes
 4 gr rode chilivlokken
 15 gr mango
 2 el ciderazijn

Instructies

Bereidingswijze gele rijst
1

Kook de gele rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bereidingswijze gele curry met kip
2

Verhit olie in een wok en bak de kip in 3 min rondom bruin. Roer de currypasta erdoor en bak 1 minuut mee.

3

Snijd de paprika in reepjes. Snijd de bosui in drieën. Voeg de paprika en bosui toe en bak nog 3 minuten.

4

Schenk de kokosroom erbij en laat 3 minuten stoven. Breng op smaak met zout.

Bereidingswijze naanbrood met chutney
5

Bak het naanbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in punten.

6

Pel en snipper de sjalotjes. Snijd de mango in blokjes. Meng de sjalotjes en mango met de Hero Gemberjam, rode chilivlokken en azijn.

Tiffin: gele rijst, gele curry met kip en chutney

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.