Tiffin: pasta gegrilde groente, salade caprese en focaccia

Tiffin is een Indiaas-Engels woord voor een soort maaltijd. In bepaalde delen van India kan het ook verwijzen naar de middaglunch en dat is precies waar wij de tiffin voor gebruiken. Een tiffin bestaat uit verschillende bakjes, ieder bakje is gevuld met een onderdeel voor een complete lunch: penne pasta met gegrilde groente en olijven, salade caprese en focaccia met prosciutto.

NiveauGemiddeld

Voorziet in1 Portie
Prep Tijd30 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten pasta met gegrilde groente
 200 gr gegrilde groente (courgette, aubergine en paprika)
 1 teentje knoflook
 15 gr verse groene kruiden (basilicum, peterselie, munt)
 1 sjalotje
 300 gr penne pasta
 3 el Bertolli Olijfolie Extra Vergine
 50 gr groene olijven, in ringetjes
Ingrediënten salade caprese
 1 bol buffelmozzarella
 1 tomaat
 1 handje verse basilicumblaadjes
 1 el Bertolli Olijfolie Extra Vergine
 Zwarte peper
Ingrediënten focaccia met prosciutto
 1 focaccia brood
 60 gr prosciutto ham
 1 el Bertolli Olijfolie Extra Vergine
Keukenbenodigdheden
 Tiffin of 3 afsluitbare bakjes
 Pan
 Grill

Bereidingswijze pasta met gegrilde groente
1

Snijd de gegrilde groente in grove stukken. Pel de knoflook en hak fijn. Hak de groene kruiden fijn. Snipper het sjalotje.

2

Kook de penne pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en spoel met koud water. Schep 3 el olijfolie door de pasta.

3

Meng de pasta met de gegrilde groente, de gesnipperde sjalot, knoflook en de olijvenringetjes. Top af met de gehakte groene kruiden.

Bereidingswijze salade caprese
4

Snijd de mozzarella en tomaat in plakken. Pluk de basilicumblaadjes en strooi ze over de plakken mozzarella en tomaat. Dresseer met de olijfolie en voeg naar wens zwarte peper toe.

Bereidingswijze focaccia met prosciutto
5

Snijd de focaccia in repen en besprenkel met olijfolie. Plaats de repen focaccia op de grill. Beleg met prosciutto.

Ingrediënten

Ingrediënten pasta met gegrilde groente
 200 gr gegrilde groente (courgette, aubergine en paprika)
 1 teentje knoflook
 15 gr verse groene kruiden (basilicum, peterselie, munt)
 1 sjalotje
 300 gr penne pasta
 3 el Bertolli Olijfolie Extra Vergine
 50 gr groene olijven, in ringetjes
Ingrediënten salade caprese
 1 bol buffelmozzarella
 1 tomaat
 1 handje verse basilicumblaadjes
 1 el Bertolli Olijfolie Extra Vergine
 Zwarte peper
Ingrediënten focaccia met prosciutto
 1 focaccia brood
 60 gr prosciutto ham
 1 el Bertolli Olijfolie Extra Vergine
Keukenbenodigdheden
 Tiffin of 3 afsluitbare bakjes
 Pan
 Grill

Instructies

Bereidingswijze pasta met gegrilde groente
1

Snijd de gegrilde groente in grove stukken. Pel de knoflook en hak fijn. Hak de groene kruiden fijn. Snipper het sjalotje.

2

Kook de penne pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en spoel met koud water. Schep 3 el olijfolie door de pasta.

3

Meng de pasta met de gegrilde groente, de gesnipperde sjalot, knoflook en de olijvenringetjes. Top af met de gehakte groene kruiden.

Bereidingswijze salade caprese
4

Snijd de mozzarella en tomaat in plakken. Pluk de basilicumblaadjes en strooi ze over de plakken mozzarella en tomaat. Dresseer met de olijfolie en voeg naar wens zwarte peper toe.

Bereidingswijze focaccia met prosciutto
5

Snijd de focaccia in repen en besprenkel met olijfolie. Plaats de repen focaccia op de grill. Beleg met prosciutto.

Italian tiffin met pasta gegrilde groente, salade caprese en focaccia

Wil je nog meer recepten die je in een tiffin kunt meenemen? Bekijk onze variaties hier!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.