Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Toum met munt en limoen

Toum met munt en limoen

Houd jij van knoflook? Dan is deze dip iets voor jou! Toum betekent in het Arabisch knoflook. Geen verrassing, want dat is het hoofdingrediënt van deze heerlijke dip. Dit recept is goed voor een portie van ongeveer 300 gr. Lekker in combinatie met Libanees brood, crackers en grissini stokjes.

NiveauBeginner

Voorziet in1 Portie
Voorbereiding10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 30 teentjes knoflook
 ½ tl zout
 30 ml citroensap
 30 ml water
 300 ml zonnebloemolie
 30 gr eiwit, indien extra binding nodig is
 6 takjes verse munt
 Rasp van 2 limoenen
Extra keukenbenodigdheden
 Blender
 Staafmixer

Bereidingswijze
1

Mix alle knoflooktenen met het zout in een blender fijn.

2

Meng het citroensap met het water en voeg dit beetje bij beetje toe aan de gemalen knoflook zodat dit nog fijner wordt.

3

Giet geleidelijk de zonnebloemolie in een dun straaltje bij de knoflook en blijf mixen totdat het mengsel de dikte van mayonaise heeft.

4

Let op: indien de knoflook onvoldoende binding geeft, schep dan een paar el van de knoflook in een apart kommetje en meng dit met het eiwit. Mix dit vervolgens met een staafmixer en mengsel zal direct steviger worden. Voeg beetje bij beetje het gehele knoflookmengsel toe. Wil je liever geen rauw eiwit gebruiken? In verschillende winkels is er gepasteuriseerd eiwit verkrijgbaar.

5

Hak de blaadjes van de verse munt fijn en meng de munt en limoenrasp met een lepel door de toum.

Ingrediënten

Ingrediënten
 30 teentjes knoflook
 ½ tl zout
 30 ml citroensap
 30 ml water
 300 ml zonnebloemolie
 30 gr eiwit, indien extra binding nodig is
 6 takjes verse munt
 Rasp van 2 limoenen
Extra keukenbenodigdheden
 Blender
 Staafmixer

Instructies

Bereidingswijze
1

Mix alle knoflooktenen met het zout in een blender fijn.

2

Meng het citroensap met het water en voeg dit beetje bij beetje toe aan de gemalen knoflook zodat dit nog fijner wordt.

3

Giet geleidelijk de zonnebloemolie in een dun straaltje bij de knoflook en blijf mixen totdat het mengsel de dikte van mayonaise heeft.

4

Let op: indien de knoflook onvoldoende binding geeft, schep dan een paar el van de knoflook in een apart kommetje en meng dit met het eiwit. Mix dit vervolgens met een staafmixer en mengsel zal direct steviger worden. Voeg beetje bij beetje het gehele knoflookmengsel toe. Wil je liever geen rauw eiwit gebruiken? In verschillende winkels is er gepasteuriseerd eiwit verkrijgbaar.

5

Hak de blaadjes van de verse munt fijn en meng de munt en limoenrasp met een lepel door de toum.

Toum met munt en limoen

Tip: wil je een iets minder scherpe knoflooksmaak? Snijd dan de knoflook doormidden en verwijder de kern.

Probeer ook deze baba ganoush met dukkah en granaatappel.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.