Toum Met Munt En Limoen
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Toum met munt en limoen

Houd jij van knoflook? Dan is deze dip iets voor jou! Toum betekent in het Arabisch knoflook. Geen verrassing, want dat is het hoofdingrediënt van deze heerlijke dip. Dit recept is goed voor een portie van ongeveer 300 gr. Lekker in combinatie met Libanees brood, crackers en grissini stokjes.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden

Recept toum met munt en limoen

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Mix alle knoflooktenen met het zout in een blender fijn.
2
Meng het citroensap met het water en voeg dit beetje bij beetje toe aan de gemalen knoflook zodat dit nog fijner wordt.
3
Giet geleidelijk de zonnebloemolie in een dun straaltje bij de knoflook en blijf mixen totdat het mengsel de dikte van mayonaise heeft.
4
Let op: indien de knoflook onvoldoende binding geeft, schep dan een paar el van de knoflook in een apart kommetje en meng dit met het eiwit. Mix dit vervolgens met een staafmixer en mengsel zal direct steviger worden. Voeg beetje bij beetje het gehele knoflookmengsel toe. Wil je liever geen rauw eiwit gebruiken? In verschillende winkels is er gepasteuriseerd eiwit verkrijgbaar.
5
Hak de blaadjes van de verse munt fijn en meng de munt en limoenrasp met een lepel door de toum.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?