De Turkse pizza, je hebt hier vast wel eens van gehoord! Deze pizza, ook wel lahmacun genoemd, staat bekend om zijn knapperige bodem met gehakt, ui, tomaat, paprika en peterselie. Met de handige kant-en-klaar Turkse Pizza van Lekker&Anders zet je in een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel. Wij beleggen ‘m met gegrilde groente en lekkere verse toppings. Smullen! Wil je zien hoe je dit gerecht zelf maakt? Bekijk dan de video onderaan deze pagina.
Bekijk hier ook de variant met kebab.
Snijd de ijsbergsla fijn, de rode ui in halve ringen, de rode paprika in reepjes en de komkommer in plakjes. Halveer de tomaatjes.
Verhit 1 el olie in een pan en verwarm hierin de nog bevroren gegrilde groente in 8 tot 10 minuten. Schep regelmatig om. Zet de gegrilde groente apart en houd warm in een kom met een bord erop.
Verwarm ondertussen de Turkse Pizza 3-5 minuten in een koekenpan zonder olie.
Beleg de Turkse Pizza met de warme gegrilde groente en strooi hier een handje ijsbergsla overheen. Beleg daarna met de rode ui, tomaatjes, kidneybonen en mais, gevolgd door de komkommer, rode paprika, olijvenplakjes en wat rode bessen.
Top naar smaak af met knoflooksaus en sriracha saus. Rol de Turkse Pizza op en serveer.
Tip: blijft de knoflooksmaak in je mond hangen? Neem een Smint voor een frisse boost!
Ingrediënten
Instructies
Snijd de ijsbergsla fijn, de rode ui in halve ringen, de rode paprika in reepjes en de komkommer in plakjes. Halveer de tomaatjes.
Verhit 1 el olie in een pan en verwarm hierin de nog bevroren gegrilde groente in 8 tot 10 minuten. Schep regelmatig om. Zet de gegrilde groente apart en houd warm in een kom met een bord erop.
Verwarm ondertussen de Turkse Pizza 3-5 minuten in een koekenpan zonder olie.
Beleg de Turkse Pizza met de warme gegrilde groente en strooi hier een handje ijsbergsla overheen. Beleg daarna met de rode ui, tomaatjes, kidneybonen en mais, gevolgd door de komkommer, rode paprika, olijvenplakjes en wat rode bessen.
Top naar smaak af met knoflooksaus en sriracha saus. Rol de Turkse Pizza op en serveer.
Tip: blijft de knoflooksmaak in je mond hangen? Neem een Smint voor een frisse boost!
Meer inspiratie nodig voor het avondeten? Check hier heerlijke recepten!
Laat een reactie achter