Zin in een lekker soepje waar maar weinig ingrediënten voor nodig zijn? Maak dan deze heerlijke uiensoep! De toevoeging van tijm en laurier geeft de soep een unieke smaak. Serveer deze soep met een lekker broodje, zoals zelfgemaakt breekbrood.
Pel de uien en snijd in ringen van 1 cm breed.
Smelt de boter in een soeppan en bak de uien 10 min. op middelhoog vuur aan tot ze bruin en gekarameliseerd zijn. Voeg de takjes tijm en het laurierblad toe en bak 3 min. mee.
Blus de uien af met de witte wijn en laat dit 5 min. inkoken. Voeg vervolgens de bouillon toe. Laat de bouillon 20 min. meekoken met de deksel op de pan zodat de smaken met elkaar mengen. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Ingrediënten
Instructies
Pel de uien en snijd in ringen van 1 cm breed.
Smelt de boter in een soeppan en bak de uien 10 min. op middelhoog vuur aan tot ze bruin en gekarameliseerd zijn. Voeg de takjes tijm en het laurierblad toe en bak 3 min. mee.
Blus de uien af met de witte wijn en laat dit 5 min. inkoken. Voeg vervolgens de bouillon toe. Laat de bouillon 20 min. meekoken met de deksel op de pan zodat de smaken met elkaar mengen. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Ik wil graag weten hoeveel bouillon blokjes voor de uien soep worden gebruikt voor 900ml. bouillon.
Hi Elly,
Wij gebruiken 2 blokjes voor 900 ml, maar dat kan per merk of pakje verschillen. Kijk dus even goed op de verpakking van de paddenstoelen bouillonblokjes die je gaat gebruiken.
Veel kookplezier en eet smakelijk alvast.
Sebastiaan
Dit recept is nogal teleurstellend. Voor goede uiensoep is het nodig de uien mooi te laten karameliseren. Dit betekent zeker een half uur op laag vuur bakken en regelmatig roeren. Zonodig tussendoor de pan deglaceren met wat witte wijn. Doorgaan tot de uien verregaand geslonken zijn en diepbruin. Hierna kan de bouillon erbij. De uien in 10 minuten bruin bakken in de pan op middelhoog vuur, is te snel en geeft de uien een bittere smaak.
Pascal
Hi Pascal,
Bedankt voor de tips :).
Groet,
Jennifer
Ik vond het een heerlijk soepje en heb geen bittere smaak van de uien geproefd!
Voor de Bouillon heb ik paddenstoelen fond gebruikt aangelengd tot 900 ml met wat tuinkruiden bouillon.
Hi Cécile,
Fijn om te horen. 🙂
De bouillon van paddenstoelen fond klinkt heerlijk!
Groet,
Jennifer
is mij onduidelijk wat de takjes tijm betreft,is een takje een takje of zoals het verpakt is met aan een takje verschillende takjes of moet ik die er af halen?
Hi Matty,
We bedoelen 3 losse takjes tijm. Deze bak je mee met de uien en het laurierblad, de takjes en het laurierblad haal je er uit voordat de witte wijn wordt toegevoegd. De tijm zelf komt los van het takje, dit blijft in de soep!
Groet,
Lisa
Bedankt!
Hartelijke Groet, Matty