Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Uiensoep met tijm en laurier

Zin in een lekker soepje waar maar weinig ingrediënten voor nodig zijn? Maak dan deze heerlijke uiensoep! De toevoeging van tijm en laurier geeft de soep een unieke smaak. Serveer deze soep met een lekker broodje, zoals zelfgemaakt breekbrood.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediënten
 400 gr witte uien
 20 gr roomboter
 3 takjes tijm
 1 laurierblad
 100 ml droge witte wijn
 900 ml runderboullion
 Peper en zout

Bereidingswijze
1

Pel de uien en snijd in ringen van 1 cm breed.

2

Smelt de boter in een soeppan en bak de uien 10 min. op middelhoog vuur aan tot ze bruin en gekarameliseerd zijn. Voeg de takjes tijm en het laurierblad toe en bak 3 min. mee.

3

Blus de uien af met de witte wijn en laat dit 5 min. inkoken. Voeg vervolgens de bouillon toe. Laat de bouillon 20 min. meekoken met de deksel op de pan zodat de smaken met elkaar mengen. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Ingrediënten

Ingrediënten
 400 gr witte uien
 20 gr roomboter
 3 takjes tijm
 1 laurierblad
 100 ml droge witte wijn
 900 ml runderboullion
 Peper en zout

Instructies

Bereidingswijze
1

Pel de uien en snijd in ringen van 1 cm breed.

2

Smelt de boter in een soeppan en bak de uien 10 min. op middelhoog vuur aan tot ze bruin en gekarameliseerd zijn. Voeg de takjes tijm en het laurierblad toe en bak 3 min. mee.

3

Blus de uien af met de witte wijn en laat dit 5 min. inkoken. Voeg vervolgens de bouillon toe. Laat de bouillon 20 min. meekoken met de deksel op de pan zodat de smaken met elkaar mengen. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Uiensoep met tijm en laurier

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.