Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Varkensfilet in mosterdkorst met geroosterde pompoen

Varkensfilet in mosterdkorst met geroosterde pompoen

Varkensfilet is op het eerste gezicht niet zo’n spannend stukje vlees, maar in dit recept komen de smaken perfect tot zijn recht door de zelfgemaakte mosterdkorst. De varkensfiletlapjes worden geserveerd met geroosterde pompoen uit de oven; een heerlijke maaltijd die binnen een uur op tafel staat.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd45 minutenTotale Tijd55 minuten

Ingrediënten
 1 pompoen
 5 el olijfolie
 2 el honing
 Peper en zout
 2 uien, in partjes
 4 takjes rozemarijn
 4 takjes tijm
 6 teentjes knoflook
 6 el panko (broodkruim/paneermeel)
 4 varkensfiletlapjes
 2 el mosterd

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Schil de pompoen, halveer en schep de zaadlijsten eruit. Snijd de pompoen in plakken van 1 cm dik.

3

Meng in een ovenschaal 2 el olie met 1 el honing en voeg naar smaak peper en zout toe. Voeg de pompoen, ui, 3 takjes rozemarijn, 3 takjes tijm en 5 tenen knoflook (ongepeld) toe en schep goed om. Zet het geheel 30 à 40 min in de oven en schep halverwege om.

4

Hak 1 teentje knoflook, 1 takje rozemarijn en 1 takje tijm fijn. Meng de knoflook, panko, rozemarijn, tijm, 2 el olie en 1 el honing goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

5

Bak in een koekenpan in el olie de varkensfiletlapjes 1 min per kant op hoog vuur bruin. Haal uit de pan en besmeer de bovenkant van ieder varkensfiletlapje met mosterd. Druk het broodkruim uit stap 4 er bovenop.

6

Leg de varkensfiletlapjes de laatste 8 min op de pompoen en laat verder garen in de oven.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 pompoen
 5 el olijfolie
 2 el honing
 Peper en zout
 2 uien, in partjes
 4 takjes rozemarijn
 4 takjes tijm
 6 teentjes knoflook
 6 el panko (broodkruim/paneermeel)
 4 varkensfiletlapjes
 2 el mosterd

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Schil de pompoen, halveer en schep de zaadlijsten eruit. Snijd de pompoen in plakken van 1 cm dik.

3

Meng in een ovenschaal 2 el olie met 1 el honing en voeg naar smaak peper en zout toe. Voeg de pompoen, ui, 3 takjes rozemarijn, 3 takjes tijm en 5 tenen knoflook (ongepeld) toe en schep goed om. Zet het geheel 30 à 40 min in de oven en schep halverwege om.

4

Hak 1 teentje knoflook, 1 takje rozemarijn en 1 takje tijm fijn. Meng de knoflook, panko, rozemarijn, tijm, 2 el olie en 1 el honing goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

5

Bak in een koekenpan in el olie de varkensfiletlapjes 1 min per kant op hoog vuur bruin. Haal uit de pan en besmeer de bovenkant van ieder varkensfiletlapje met mosterd. Druk het broodkruim uit stap 4 er bovenop.

6

Leg de varkensfiletlapjes de laatste 8 min op de pompoen en laat verder garen in de oven.

Varkensfilet in mosterdkorst met geroosterde pompoen

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.