Varkensfilet is op het eerste gezicht niet zo’n spannend stukje vlees, maar in dit recept komen de smaken perfect tot zijn recht door de zelfgemaakte mosterdkorst. De varkensfiletlapjes worden geserveerd met geroosterde pompoen uit de oven; een heerlijke maaltijd die binnen een uur op tafel staat.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de pompoen, halveer en schep de zaadlijsten eruit. Snijd de pompoen in plakken van 1 cm dik.
Meng in een ovenschaal 2 el olie met 1 el honing en voeg naar smaak peper en zout toe. Voeg de pompoen, ui, 3 takjes rozemarijn, 3 takjes tijm en 5 tenen knoflook (ongepeld) toe en schep goed om. Zet het geheel 30 à 40 min in de oven en schep halverwege om.
Hak 1 teentje knoflook, 1 takje rozemarijn en 1 takje tijm fijn. Meng de knoflook, panko, rozemarijn, tijm, 2 el olie en 1 el honing goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Bak in een koekenpan in el olie de varkensfiletlapjes 1 min per kant op hoog vuur bruin. Haal uit de pan en besmeer de bovenkant van ieder varkensfiletlapje met mosterd. Druk het broodkruim uit stap 4 er bovenop.
Leg de varkensfiletlapjes de laatste 8 min op de pompoen en laat verder garen in de oven.
Ingrediënten
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de pompoen, halveer en schep de zaadlijsten eruit. Snijd de pompoen in plakken van 1 cm dik.
Meng in een ovenschaal 2 el olie met 1 el honing en voeg naar smaak peper en zout toe. Voeg de pompoen, ui, 3 takjes rozemarijn, 3 takjes tijm en 5 tenen knoflook (ongepeld) toe en schep goed om. Zet het geheel 30 à 40 min in de oven en schep halverwege om.
Hak 1 teentje knoflook, 1 takje rozemarijn en 1 takje tijm fijn. Meng de knoflook, panko, rozemarijn, tijm, 2 el olie en 1 el honing goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Bak in een koekenpan in el olie de varkensfiletlapjes 1 min per kant op hoog vuur bruin. Haal uit de pan en besmeer de bovenkant van ieder varkensfiletlapje met mosterd. Druk het broodkruim uit stap 4 er bovenop.
Leg de varkensfiletlapjes de laatste 8 min op de pompoen en laat verder garen in de oven.
Leuk recept,wil ik graag maken….maar wat doe ik met punt 4 ?
Hi Willy,
Bedankt voor je reactie. Stap 4 is de bereiding voor het broodkruim in stap 5.
Ben je hiermee geholpen?
Groetjes,
Jennifer
Ga ik ook zo maken. Maar de panko maak ik dus ook “nat” met olie en honing??
Hi Hielke,
Wat leuk dat je het recept gaat maken! Laat je ons weten hoe het gesmaakt heeft? 🙂
Klopt, bij de panko voeg je olijfolie en honing toe voor de smaak.
Groetjes,
Jennifer
Oké bedankt.!!
Graag gedaan!
Veel kookplezier 🙂
Sebastiaan