Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Varkensfiletrollade met mosterdsaus en gestoofde sjalotten

varkensfiletrollade

Varkensfiletrollade is een echte klassieker tijdens de feestdagen. Wij serveren de rollade met gestoofde sjalotten, krieltjes en een heerlijke mosterdsaus.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Totale Tijd55 minuten

Ingrediënten
 600 gr sjalotten
 2 el olijfolie
 50 gr + 1el roomboter
 1 gemarineerde varkensfiletrollade van ca. 700gr
 500 ml slagroom
 350 ml vleesfond
 3 eidooiers
 1 el maizena
 2 el mosterd
 Peper en zout
 800 gr krieltjes

Bereidingswijze
1

Pel de sjalotten en snijd in 4 partjes. Verhit 1 el olijfolie met 1 el roomboter in een braadpan. Braad de rollade rondom aan. Voeg de sjalotten toe en bak op hoog vuur 2 min mee. Laat 30 tot 40 min gaar braden op laag vuur met deksel op de pan.

2

Verhit de slagroom en het vleesfond in een pan en laat in 30 min inkoken. Doe 100 ml in een kommetje en laat afkoelen. Laat de rest van de saus in de pan op laag vuur.

3

Meng in een kom eidooiers, maïzena en 2 el mosterd. Voeg de afgekoelde 100 ml saus toe. Giet het eidooiermengsel bij de saus in de pan en roer op zacht vuur tot de saus begint te binden. Breng op smaak met peper en zout en eventueel extra mosterd.

4

Bak de krieltjes in een koekenpan met 1 el olijfolie in 12 min goudbruin.

5

Haal de rollade uit de pan, laat 5 min rusten in aluminiumfolie en snijd daarna in plakjes.

6

Serveer de rollade met de sjalotten, krieltjes en mosterdsaus.

Tip! In dit recept gebruiken we een gemarineerde rollade van de slager. Je kunt de varkensfilet rollade ook zelf marineren met bijvoorbeeld geperste knoflook in olie en verse kruiden zoals tijm en laurier.

Ingrediënten

Ingrediënten
 600 gr sjalotten
 2 el olijfolie
 50 gr + 1el roomboter
 1 gemarineerde varkensfiletrollade van ca. 700gr
 500 ml slagroom
 350 ml vleesfond
 3 eidooiers
 1 el maizena
 2 el mosterd
 Peper en zout
 800 gr krieltjes

Instructies

Bereidingswijze
1

Pel de sjalotten en snijd in 4 partjes. Verhit 1 el olijfolie met 1 el roomboter in een braadpan. Braad de rollade rondom aan. Voeg de sjalotten toe en bak op hoog vuur 2 min mee. Laat 30 tot 40 min gaar braden op laag vuur met deksel op de pan.

2

Verhit de slagroom en het vleesfond in een pan en laat in 30 min inkoken. Doe 100 ml in een kommetje en laat afkoelen. Laat de rest van de saus in de pan op laag vuur.

3

Meng in een kom eidooiers, maïzena en 2 el mosterd. Voeg de afgekoelde 100 ml saus toe. Giet het eidooiermengsel bij de saus in de pan en roer op zacht vuur tot de saus begint te binden. Breng op smaak met peper en zout en eventueel extra mosterd.

4

Bak de krieltjes in een koekenpan met 1 el olijfolie in 12 min goudbruin.

5

Haal de rollade uit de pan, laat 5 min rusten in aluminiumfolie en snijd daarna in plakjes.

6

Serveer de rollade met de sjalotten, krieltjes en mosterdsaus.

Tip! In dit recept gebruiken we een gemarineerde rollade van de slager. Je kunt de varkensfilet rollade ook zelf marineren met bijvoorbeeld geperste knoflook in olie en verse kruiden zoals tijm en laurier.

Varkensfiletrollade met mosterdsaus en gestoofde sjalotten

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.