Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Varkenshaas met geroosterde pompoen en cranberrysaus

varkenshaas met cranberrysaus

Voor het kerstdiner wil je meestal net iets anders dan normaal op tafel zetten. Met dit torentje van pompoen, pastinaak en varkenshaas, overgoten met een heerlijke cranberrysaus maak je een restaurantwaardig gerecht.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Totale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 280 gr varkenshaas
 1 flespompoen
 1 el olie
 1 takje tijm
 3 pastinaak wortels
 3 el melk
 Peper en zout
 Sap van 2 perssinaasappels
 125 ml rode wijn
 2 el suiker
 230 gr verse cranberry’s
 25 gr ongezouten roomboter

Bereidingswijze
1

Haal de varkenshaas uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 220°C

2

Snijd de flespompoen in 4 plakken van 2 cm dik. Leg de plakken op een met bakpapier beklede ovenplaat en besprenkel met olie. Rits de blaadjes van het takje tijm en verdeel over de pompoen. Bak in 20 minuten gaar in de oven.

3

Schil de pastinaak en snijd in stukjes. Kook in ruim kokend water gedurende 10 tot 15 min gaar. Giet de pastinaak af en pureer samen met de melk. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit in een pannetje de sinaasappelsap, rode wijn, suiker en cranberry’s 15 min op hoog vuur tot de cranberry’s zijn opengebarsten en het een dikke saus wordt.

5

Dep de varkenshaas droog en kruid met peper en zout. Verhit in een koekenpan de roomboter en bak hierin in op hoog vuur de varkenshaas in 3 min rondom goudbruin. Zet het vuur lager en bak de varkenshaas nog 10 min. Haal de varkenshaas uit de pan en dek af met aluminiumfolie en 3 min rusten.

6

Leg de pompoen plakken in het midden van de borden en schep (eventueel met een serveerring) een mooi laagje pastinaakcrème op de pompoen. Snijd het vlees in plakjes en verdeel deze over de pastinaakcrème. Maak het gerecht af met de cranberrysaus.

Ingrediënten

Ingrediënten
 280 gr varkenshaas
 1 flespompoen
 1 el olie
 1 takje tijm
 3 pastinaak wortels
 3 el melk
 Peper en zout
 Sap van 2 perssinaasappels
 125 ml rode wijn
 2 el suiker
 230 gr verse cranberry’s
 25 gr ongezouten roomboter

Instructies

Bereidingswijze
1

Haal de varkenshaas uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 220°C

2

Snijd de flespompoen in 4 plakken van 2 cm dik. Leg de plakken op een met bakpapier beklede ovenplaat en besprenkel met olie. Rits de blaadjes van het takje tijm en verdeel over de pompoen. Bak in 20 minuten gaar in de oven.

3

Schil de pastinaak en snijd in stukjes. Kook in ruim kokend water gedurende 10 tot 15 min gaar. Giet de pastinaak af en pureer samen met de melk. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit in een pannetje de sinaasappelsap, rode wijn, suiker en cranberry’s 15 min op hoog vuur tot de cranberry’s zijn opengebarsten en het een dikke saus wordt.

5

Dep de varkenshaas droog en kruid met peper en zout. Verhit in een koekenpan de roomboter en bak hierin in op hoog vuur de varkenshaas in 3 min rondom goudbruin. Zet het vuur lager en bak de varkenshaas nog 10 min. Haal de varkenshaas uit de pan en dek af met aluminiumfolie en 3 min rusten.

6

Leg de pompoen plakken in het midden van de borden en schep (eventueel met een serveerring) een mooi laagje pastinaakcrème op de pompoen. Snijd het vlees in plakjes en verdeel deze over de pastinaakcrème. Maak het gerecht af met de cranberrysaus.

Varkenshaas met geroosterde pompoen en cranberrysaus

Op zoek naar hoofdgerechten? Je vindt de lekkerste hoofdmaaltijden hier!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.