Varkenshaas Met Geroosterde Pompoen En Cranberrysaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Varkenshaas met geroosterde pompoen en cranberrysaus

Voor het kerstdiner wil je meestal net iets anders dan normaal op tafel zetten. Met dit torentje van pompoen, pastinaak en varkenshaas, overgoten met een heerlijke cranberrysaus maak je een restaurantwaardig gerecht.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept varkenshaas met geroosterde pompoen en cranberrysaus

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Haal de varkenshaas uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 220°C
2
Snijd de flespompoen in 4 plakken van 2 cm dik. Leg de plakken op een met bakpapier beklede ovenplaat en besprenkel met olie. Rits de blaadjes van het takje tijm en verdeel over de pompoen. Bak in 20 minuten gaar in de oven.
3
Schil de pastinaak en snijd in stukjes. Kook in ruim kokend water gedurende 10 tot 15 min gaar. Giet de pastinaak af en pureer samen met de melk. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verhit in een pannetje de sinaasappelsap, rode wijn, suiker en cranberry’s 15 min op hoog vuur tot de cranberry’s zijn opengebarsten en het een dikke saus wordt.
5
Dep de varkenshaas droog en kruid met peper en zout. Verhit in een koekenpan de roomboter en bak hierin in op hoog vuur de varkenshaas in 3 min rondom goudbruin. Zet het vuur lager en bak de varkenshaas nog 10 min. Haal de varkenshaas uit de pan en dek af met aluminiumfolie en 3 min rusten.
6
Leg de pompoen plakken in het midden van de borden en schep (eventueel met een serveerring) een mooi laagje pastinaakcrème op de pompoen. Snijd het vlees in plakjes en verdeel deze over de pastinaakcrème. Maak het gerecht af met de cranberrysaus.
VOL Ammone Appassimento Vino Ottenuto Da Uve Appassite
Wijntip van Wijnvoordeel

Heerlijke wijntip bij dit gerecht

Bij een restaurantwaardig gerecht hoort een wijn die minstens van dezelfde kwaliteit en smaak is. De Ammone Appassimento van wijnhuis Barbanera is een enorm geconcentreerde wijn, die overheerlijk is in combinatie met varkenshaas en cranberrysaus.

Ontdek jouw smaakprofiel en krijg wijnspijscombinaties voor deze kerst afgestemd op jouw smaak! Doe de smaakprofieltest en bestel de bijbehorende wijn nu in de aanbieding. Mocht je een andere wijn bestellen die niet in de aanbieding is, gebruik dan kortingscode EAT10 bij het afrekenen voor 10 euro korting vanaf € 40,-.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via