Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Varkenshaasspiezen met mango en satésaus

Varkenshaasspiezen met mango en satésaus

Maak smaakvolle spiezen van zoet gemarineerd varkensvlees in combinatie met mango en paprika. De zoete marinade maak je zelf van ingrediënten die je vaak al in de voorraadkast hebt staan, lekker makkelijk! Heerlijk met de romige en volle smaak van satésaus en de friszure salade met een pittig randje.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding25 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 2 tl Verstegen garam masala
 2 tl ketjap
 2 tl sojasaus
 2 tl Verstegen uienpoeder
 1 tl Verstegen knoflookpoeder
 4 tl zonnebloemolie
 2 varkenshazen
 1 mango
 ½ gele paprika
 ½ rode paprika
 ½ komkommer
 100 gr radijs
 ½ rode ui
 ½ rode peper
 2 takjes verse munt
 4 takjes verse peterselie
 2 el azijn
 Sap van 1 citroen
 1 el honing
 250 gr Verstegen Satésaus kant-en-klaar
Extra keukenbenodigdheden
 6 spiezen

Bereidingswijze
1

Maak de marinade door de garam masala te mengen met de ketjap, sojasaus, uienpoeder, knoflookpoeder en olie. Roer het geheel goed door elkaar. Snijd de varkenshaas in stukken van ongeveer 1,5 cm bij 4 cm. Leg in de marinade.

2

Schil de mango en snijd deze samen met de paprika’s in grove stukken. Rijg afwisselend een stuk paprika, mango en varkenshaas aan de spies. Herhaal dit 3 keer of totdat de spies vol is.

3

Snijd de komkommer en radijs in plakjes en de rode ui en rode peper in dunne ringen. Pluk de blaadjes munt en peterselie van de takjes en hak de blaadjes fijn. Voeg alles samen en meng de salade goed door elkaar.

4

Maak een dressing door de azijn met het citroensap en de honing te mengen. Schenk de dressing, net voor het serveren, over de salade.

5

Bak de varkenshaasspiezen in ongeveer 10 min. gaar op de barbecue of in een grillpan op middelhoog vuur. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de varkenshaasspiezen met de salade en satésaus.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 tl Verstegen garam masala
 2 tl ketjap
 2 tl sojasaus
 2 tl Verstegen uienpoeder
 1 tl Verstegen knoflookpoeder
 4 tl zonnebloemolie
 2 varkenshazen
 1 mango
 ½ gele paprika
 ½ rode paprika
 ½ komkommer
 100 gr radijs
 ½ rode ui
 ½ rode peper
 2 takjes verse munt
 4 takjes verse peterselie
 2 el azijn
 Sap van 1 citroen
 1 el honing
 250 gr Verstegen Satésaus kant-en-klaar
Extra keukenbenodigdheden
 6 spiezen

Instructies

Bereidingswijze
1

Maak de marinade door de garam masala te mengen met de ketjap, sojasaus, uienpoeder, knoflookpoeder en olie. Roer het geheel goed door elkaar. Snijd de varkenshaas in stukken van ongeveer 1,5 cm bij 4 cm. Leg in de marinade.

2

Schil de mango en snijd deze samen met de paprika’s in grove stukken. Rijg afwisselend een stuk paprika, mango en varkenshaas aan de spies. Herhaal dit 3 keer of totdat de spies vol is.

3

Snijd de komkommer en radijs in plakjes en de rode ui en rode peper in dunne ringen. Pluk de blaadjes munt en peterselie van de takjes en hak de blaadjes fijn. Voeg alles samen en meng de salade goed door elkaar.

4

Maak een dressing door de azijn met het citroensap en de honing te mengen. Schenk de dressing, net voor het serveren, over de salade.

5

Bak de varkenshaasspiezen in ongeveer 10 min. gaar op de barbecue of in een grillpan op middelhoog vuur. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de varkenshaasspiezen met de salade en satésaus.

Varkenshaasspiezen met mango en satésaus
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Virtuoso Primitivo di Manduria 2018: Deze volle rode wijn komt uit Puglia, italië. Complex en verfijnd, dankzij vier maanden rijping op eikenhouten vaten.

Met code EAT10 bestel je hem nu hier met 10% korting bij Vanouds de Zwaan.
Varkenshaaspiezen met mango en satesauss

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.