Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Vegan kapsalon met oesterzwamshoarma

Vegan kapsalon met oesterzwamshoarma

Kapsalon, je hebt er ongetwijfeld al eens van gehoord. Dit heerlijke gerecht bestaat uit frietjes bedekt met shoarma, salade en gesmolten kaas. Wij maken een veganistische variant met shoarma van oesterzwammen met een zelfgemaakte kruidenmix, zoete aardappelfriet en plantaardige kaas!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediënten kapsalon
 2 zoete aardappels
 Olie
 Peper en zout
 100 gr oesterzwammen
 1 el plantaardige mayonaise
 2 el plantaardige yoghurt
 1 teentje knoflook, geperst
 1 tl gedroogde bieslook
 50 gr geraspte plantaardige kaas
 ¼ krop ijsbergsla
 ½ rode ui
 6 cherrytomaatjes
 ¼ komkommer
Ingrediënten shoarmakruiden
 2 tl korianderpoeder
 5 tl komijnpoeder
 4 tl paprikapoeder
 1 tl kaneel
 1 tl knoflookpoeder
 1 tl uienpoeder
 1 tl kerriepoeder
 Mespuntje zout
 Mespuntje chilipoeder

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de zoete aardappels en snijd ze in frieten van ongeveer ½ cm dik. Meng de zoete aardappelfriet in een kom met olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de frietjes 30 min. in het midden van de oven. Keer halverwege om. Breng de frietjes na het bakken op smaak met peper en zout.

2

Maak de shoarmakruiden door alle ingrediënten door elkaar te mengen.
Let op: De hoeveelheid shoarmakruiden is meer dan dat nodig is voor dit recept. Bewaar de overgebleven shoarmakruiden in een afgesloten bakje.

3

Scheur de oesterzwammen in reepjes. Meng in een kommetje 1 el olie met 1 el shoarmakruiden. Voeg deze kruidenolie toe aan de oesterzwamreepjes en meng dit goed door zodat alle reepjes bedekt zijn met een laagje olie en kruiden. Verhit een koekenpan en bak de oesterzwamshoarma 5 min. Leg vervolgens op een bord met een velletje keukenpapier.

4

Meng voor de knoflooksaus de mayonaise met yoghurt en knoflook. Breng op smaak met bieslook en wat peper en zout.

5

Leg de zoete aardappelfriet in een ovenschaal. Strooi de geraspte kaas over de frietjes en leg daarop de oesterzwamshoarma. Zet de ovenschaal 5 min. in de oven totdat de kaas is gesmolten.

6

Snijd ondertussen de ijsbergsla en rode ui in reepjes, halveer de cherrytomaatjes en snijd de komkommer in plakjes.

7

Top de kapsalon af met de ijsbergsla, rode ui, cherrytomaatjes, komkommer en de zelfgemaakte knoflooksaus.

Ingrediënten

Ingrediënten kapsalon
 2 zoete aardappels
 Olie
 Peper en zout
 100 gr oesterzwammen
 1 el plantaardige mayonaise
 2 el plantaardige yoghurt
 1 teentje knoflook, geperst
 1 tl gedroogde bieslook
 50 gr geraspte plantaardige kaas
 ¼ krop ijsbergsla
 ½ rode ui
 6 cherrytomaatjes
 ¼ komkommer
Ingrediënten shoarmakruiden
 2 tl korianderpoeder
 5 tl komijnpoeder
 4 tl paprikapoeder
 1 tl kaneel
 1 tl knoflookpoeder
 1 tl uienpoeder
 1 tl kerriepoeder
 Mespuntje zout
 Mespuntje chilipoeder

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de zoete aardappels en snijd ze in frieten van ongeveer ½ cm dik. Meng de zoete aardappelfriet in een kom met olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de frietjes 30 min. in het midden van de oven. Keer halverwege om. Breng de frietjes na het bakken op smaak met peper en zout.

2

Maak de shoarmakruiden door alle ingrediënten door elkaar te mengen.
Let op: De hoeveelheid shoarmakruiden is meer dan dat nodig is voor dit recept. Bewaar de overgebleven shoarmakruiden in een afgesloten bakje.

3

Scheur de oesterzwammen in reepjes. Meng in een kommetje 1 el olie met 1 el shoarmakruiden. Voeg deze kruidenolie toe aan de oesterzwamreepjes en meng dit goed door zodat alle reepjes bedekt zijn met een laagje olie en kruiden. Verhit een koekenpan en bak de oesterzwamshoarma 5 min. Leg vervolgens op een bord met een velletje keukenpapier.

4

Meng voor de knoflooksaus de mayonaise met yoghurt en knoflook. Breng op smaak met bieslook en wat peper en zout.

5

Leg de zoete aardappelfriet in een ovenschaal. Strooi de geraspte kaas over de frietjes en leg daarop de oesterzwamshoarma. Zet de ovenschaal 5 min. in de oven totdat de kaas is gesmolten.

6

Snijd ondertussen de ijsbergsla en rode ui in reepjes, halveer de cherrytomaatjes en snijd de komkommer in plakjes.

7

Top de kapsalon af met de ijsbergsla, rode ui, cherrytomaatjes, komkommer en de zelfgemaakte knoflooksaus.

Vegan kapsalon met oesterzwamshoarma

Tip: Niet alle kruiden in huis? Gebruik dan kant-en-klare kruidenmix voor shaorma.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.