Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Vegetarische Bao buns rendang met Indische koolsalade (horeca)

Vegetarische Bao buns rendang met Indische koolsalade

NiveauGemiddeld

Voorziet in10 Porties
Voorbereiding30 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten vegetarische rendang
 600 gr Pulled oats
 2 el olie
 30 gr knoflook, fijn gesneden
 120 gr sjalot
 250 gr tomaat, in blokjes
 4 gr komijn
 8 gr kurkuma
 15 gr rode peper, fijn gesneden
 45 gr sereh (citroengras)
 20 gr zout
 8 gr korianderzaad
 780 ml kokosmelk
 130 gr santen (kokoscrème)
 250 gr kemiri pasta
 70 gr kokossnippers, gebrand
Ingrediënten Indische koolsalade
 190 gr rode kool
 5 gr zout
 25 gr kokossnippers
 ½ gr korianderzaad
 5 gr rode peper
 60 gr taugé
 15 gr sjalot
 10 gr selderijblad
 25 ml verse citroensap
 10 bao buns
Per portie
 1 bao bun
 50 gr vegetarische rendang
 25 gr Indische koolsalade

Bereidingswijze vegetarische rendang
1

Verwarm de oven voor op 180°C, bak de Pulled oats 8 min. in de oven en laat afkoelen.

2

Verwarm olie in een pan en bak de knoflook, sjalot en tomaat op laag vuur aan.

3

Voeg, wanneer de sjalot glazig is, de komijn, kurkuma, rode peper, sereh, het zout en korianderzaad toe. Blus de ingrediënten af met kokosmelk en voeg de kokoscrème toe.

4

Voeg als de kokoscrème is gesmolten, de kemiri pasta en kokossnippers toe en zet het vuur uit. Meng de Pulled oats door het geheel.

Bereidingswijze Indische koolsalade
5

Snijd de rode kool in hele fijne reepjes. Voeg het zout toe, ga met de platte kant van een mes langs de kool om de aroma vrij te maken en laat 10 min. staan.

6

Verwarm een koekenpan en bak hierin de kokossnippers en het korianderzaad aan.

7

Snijd de rode peper en taugé fijn en snipper de sjalot.

8

Doe alle ingrediënten voor de koolsalade bij elkaar en meng goed.

9

Stoom de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de vegetarische rendang en Indische koolsalade.

Ingrediënten

Ingrediënten vegetarische rendang
 600 gr Pulled oats
 2 el olie
 30 gr knoflook, fijn gesneden
 120 gr sjalot
 250 gr tomaat, in blokjes
 4 gr komijn
 8 gr kurkuma
 15 gr rode peper, fijn gesneden
 45 gr sereh (citroengras)
 20 gr zout
 8 gr korianderzaad
 780 ml kokosmelk
 130 gr santen (kokoscrème)
 250 gr kemiri pasta
 70 gr kokossnippers, gebrand
Ingrediënten Indische koolsalade
 190 gr rode kool
 5 gr zout
 25 gr kokossnippers
 ½ gr korianderzaad
 5 gr rode peper
 60 gr taugé
 15 gr sjalot
 10 gr selderijblad
 25 ml verse citroensap
 10 bao buns
Per portie
 1 bao bun
 50 gr vegetarische rendang
 25 gr Indische koolsalade

Instructies

Bereidingswijze vegetarische rendang
1

Verwarm de oven voor op 180°C, bak de Pulled oats 8 min. in de oven en laat afkoelen.

2

Verwarm olie in een pan en bak de knoflook, sjalot en tomaat op laag vuur aan.

3

Voeg, wanneer de sjalot glazig is, de komijn, kurkuma, rode peper, sereh, het zout en korianderzaad toe. Blus de ingrediënten af met kokosmelk en voeg de kokoscrème toe.

4

Voeg als de kokoscrème is gesmolten, de kemiri pasta en kokossnippers toe en zet het vuur uit. Meng de Pulled oats door het geheel.

Bereidingswijze Indische koolsalade
5

Snijd de rode kool in hele fijne reepjes. Voeg het zout toe, ga met de platte kant van een mes langs de kool om de aroma vrij te maken en laat 10 min. staan.

6

Verwarm een koekenpan en bak hierin de kokossnippers en het korianderzaad aan.

7

Snijd de rode peper en taugé fijn en snipper de sjalot.

8

Doe alle ingrediënten voor de koolsalade bij elkaar en meng goed.

9

Stoom de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de vegetarische rendang en Indische koolsalade.

Vegetarische Bao buns rendang met Indische koolsalade (horeca)

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.